Golems vs. Dragons: Zlínští američtí fotbalisté vyzvou Hradec Králové, bojovat se bude o Bronze Bowl

foto: Petr Koval
ZLÍN – Zlínští američtí fotbalisté jsou v ráži. Po roce se opět probojovali do finále třetí ligy, takzvaného Bronze Bowlu. Porážkou karlovarských Warriors si zajistili boj o ligové vítězství. Už tuto sobotu se utkají ve finálovém duelu s Dargons Hradec Králové, záda jim budou krýt domácí fanoušci na Stadionu mládeže ve Zlíně.

Poslední červnová sobota rozhodla o tom, že se zlínští američtí fotbalisté znovu utkají o Bronze Bowl, tedy vítězství ve třetí lize. V areálu Slovácké Sparty Spytihněv se utkali s týmem z Karlových Varů. Tito soupeři proti sobě stanuli už v základní části, jak se ale ukázalo v semifinále, play-off je úplně jiná soutěž.

Zápas nabídl napínavou defenzivní bitvu hlavně v prvním poločase. Zlínští Golemové několikrát dobývali endzónu Warriors. Neúspěšně. Skórovat se jim podařilo až v polovině druhé čtvrtiny, kdy receiver Nieslanik zachytil pas od quarterbacka Ospalého. Zlín tak šel do vedení 6:0. Potom na nějakou dobu dominovaly obrany obou týmů a další touchdowny padly až v závěrečné čtvrtině.

Karlovy Vary se postupným pohybem po hřišti dostaly k endzóně Zlína, kde se jim podařilo čtyřyardovým během skórovat a následně potvrdit touchdown. Rázem tak vedly 6:7. Zlínští hráči ale předvedli své zkušenosti a krátce po sobě skórovali dvěma běhovými touchdowny. O oba se postaral running back David Veselka, kterému cestu do endzóny skvěle otevřela ofenzivní lajna.

I když se hráčům Warriors podařilo na konci zápasu znovu skórovat, žádné drama se nekonalo. Výsledek 20:15 poslal Zlíňany rovnou do finále. To hostí už tuto sobotu 6. července Stadion mládeže v domácím Zlíně. Golemové se utkají s Dragons Hradec Králové, kteří v posledním zápase porazili Nymburk Apes 24:28. Napínavá podívaná, kterou střet dvou týmů slibuje, rozhodne o vítězi Bronze Bowlu.

--> --> --> --> -->