Hejtman nesouhlasí s pořádáním trhů ve Zlíně a vyzývá město k jejich zrušení

Ilustrační foto (autor: Jiří Balát)
ZLÍN – Hejtman Radim Holiš vyzývá vedení všech měst a obcí Zlínského kraje k dodržování veškerých aktuálních vládních opatření. Reaguje tak především na pořádání veřejných trhů ve Zlíně, se kterým kategoricky nesouhlasí.

Hejtman Radim Holiš vyzval ve čtvrtek 9. prosince z pozice předsedy Krizového štábu Zlínského kraje vedení měst a obcí Zlínského kraje, aby vzhledem k aktuální epidemické situaci všichni dodržovali veškerá vládní krizová opatření a mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví ve svém správním obvodu.

Děkuji všem, kteří si uvědomují vážnost situace, přistupují k ní zodpovědně a nehledají mezery v platných nařízeních za účelem jejich obcházení,“ řekl včera Radim Holiš.

Hejtmanovi se nelíbí zejména pořádání veřejných trhů na náměstí Míru ve Zlíně, které na svém pondělním zasedání schválila Rada města Zlína. Stánkový prodej zde byl zahájen ve středu 8. prosince.

Vyzývám vedení statutárního města Zlína, aby upustilo od konání veřejných trhů, které navádějí k porušování přijatých opatření v území, včetně konzumace alkoholu,“ uvedl Holiš.

Žádost o zrušení trhů na náměstí Míru zašle hejtmanství na adresu vedení města Zlína dnes také oficiálním dopisem. „S ohledem na vážnost situace, která doléhá především na naše nemocnice, bych byl velmi rád, kdyby vedení města přehodnotilo jistě dobře míněný záměr dopřát občanům předvánoční atmosféru. Věřím, že nám všem jde o to, abychom zabránili fatálnímu kolapsu v nemocnicích v době Vánoc a abychom svátky mohli prožít co nejvíce v klidu a ve zdraví,“ dodal Radim Holiš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x