Historickými vozy MHD ve Zlíně se svezete už jen tuto neděli

Historické trolejbusy a autobusy o letošních prázdninách vyjedou už jen v neděli 9. července. Foto: DSZO
ZLÍN, OTROKOVICE - Za nemalého zájmu veřejnosti proběhly uplynulou neděli jízdy historických vozidel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Podobnou příležitost budou mít zájemci o letošních prázdninách už jen v neděli 9. července. Kvůli opravám komunikací už o dalších prázdninových nedělích nostalgické jízdy nebudou možné.

DSZO vypraví v neděli 9. července svůj modrý autobus Š 706 RTO na trolejbusovou linku č. 4 směrem k zoologické zahradě, na linkách č. 2 a 6 mezi Zlínem a Otrokovicemi se bude střídavě projíždět červený trolejbus 9 Tr s vlečkou Jelcz PO-1E. Na lince č. 9 bude jezdit žlutý historický trolejbus 14 Tr. A červeno-krémový autobus ŠM 11 potěší cestující na lince č. 33 mezi Bartošovou čtvrtí a Pasekami.

V historických vozidlech platí běžný tarif MHD, k dispozici v nich budou standardní označovače jízdenek, ve vlečce zajistí označení i prodej lístků průvodčí. „Upozorňujeme však cestující, že na rozdíl od současných moderních vozů historická vozidla nejsou nízkopodlažní a nemají ani plošinu pro nájezd invalidního vozíku. Při přepravě dětského kočárku si musí cestující zajistit druhou osobu, která pomůže při nástupu nebo výstupu,“ připomíná vedoucí dopravního úseku DSZO Ondřej Vašulka.

O dalších prázdninových nedělích již budou jezdit na všech linkách pouze standardní vozidla MHD. „Pokud práce na silnicích včas skončí, budeme zvažovat ještě jedny historické jízdy na samém konci prázdnin,“ prozradil ředitel DSZO Josef Kocháň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x