Hledají se přátelé múz

Loňský laureát ocenění Pro amicis musae Jiří Pavlica. Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ - Také letos ocení Zlínský kraj významnou osobnost, která se výrazně zasloužila o rozvoj v oblasti kultury. Své návrhy můžete posílat až do konce srpna.

Přátelům múz. Tak zní překlad názvu ocenění Pro amicis musae, které se každoročně uděluje významným osobnostem za významný a podstatný přínos kulturnímu rozvoji regionu. Ve Zlínském kraji je tato cena udělována už od roku 2005 a je určena pro žijící osobnosti. „V loňském roce spolu s oceněním, které získal Jiří Pavlica, dostala zároveň plaketu hejtmana Zlínského kraje paní Jitka Šuranská, i když už v té době bohužel nebyla mezi námi. Její úloha v oblasti rozvoje kultury byla ale tak veliká, že jsme se ji rozhodli ocenit in memoriam,“ uvedla radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová.



Ocenění obdržel například herec Boleslav Polívka, akademický sochař Otmar Oliva, hudebnice Vlasta Grycová nebo spisovatel Josef Holcman. Své návrhy pro letošní rok můžete zasílat až do 31. srpna. „Věřím, že podnítíme všechny, kteří ve svém okolí znají někoho, kdo rozvíjí kulturní potenciál našeho kraje, a že obdržíme zajímavé tipy,“ dodala Fišerová.



Své návrhy na ocenění Pro amicis musae mohou podat osoby starší 18 let, které zašlou vyplněný nominační formulář na adresu Krajského úřadu, případně jej doručí osobně na odbor kultury a památkové péče. Nominační formulář a další informace najdete na stránkách Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x