Hledaný recidivista před policisty nejdřív utíkal, potom se vrhl do ledové řeky

Ilustrační foto
NAPAJEDLA – Zatímco kriminalisté a policisté z pohotovostního a eskortního oddělení zažili při pronásledování podezřelého muže horké chvilky, prchající výtržník si naopak dal pořádně ledovou „sprchu“. Policistům se totiž snažil uniknout skokem do studené řeky.

Recidivista měl podle informací kriminalistů přebývat v Napajedlech v přístřešku na neobydlených pozemcích, ale policisté ho na stanoveném místě nenašli. Vydali se proto k řece Moravě, kudy měl procházet. A skutečně muže uviděli na mostě přes řeku, jak míří směrem do centra Napajedel. Poté, co uniformované policisty spatřil, se dal na útěk.

Muži zákona neváhali a vydali se za ním, zároveň se ho snažili zastavit za pomoci výzev. Muž přelezl zábradlí a skočil na cyklostezku, kde pokračoval v útěku. Když si všiml, že ho policisté dobíhají, zahodil do trávy svůj batoh a oblečený skočil do řeky, která mohla mít v tu dobu teplotu kolem 2 stupňů,“ přiblížila honičku tisková mluvčí krajských policistů Monika Kozumplíková.

Policisté muže vyzvali, aby z řeky vylezl, v důsledku skoku do studené řeky mu hrozil zdravotní problém. „Muž se nejprve snažil policisty přesvědčit, aby si pro něj doplavali. Vylézt ven nechtěl a tvrdil, že nic neudělal,“ pokračovala Kozumplíková.

Teplota vody ho v řece ale dlouho neudržela a po pár okamžicích doplaval ke břehu, kde ho již policisté spoutali a předali kriminalistům k dalším úkonům.

Kriminalisté pětkrát trestanému recidivistovi sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, kterého se měl dopustit koncem února v Napajedlech, kdy měl hrubými výrazy i fyzicky napadnout prodavačku.

Protože to nebyl jeho první prohřešek podobného druhu, podali kriminalisté státnímu zástupci návrh na uvalení vazby, který soudce okresního soudu akceptoval,“ dodala Monika Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x