Hokejisté Zlína jdou kvůli covidu-19 do karantény, úterní zápas v Plzni byl odložen

Zimní stadion Luďka Čajky na chvíli osiří, hokejisté extraligového Zlína musí do karantény. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Hokejisté Zlína mají další velký problém. Berani jdou kvůli nákaze několika hráčů koronavirem do karantény a nebudou hrát v úterý proti Plzni. Poslední tým tabulky to oznámil v tiskové zprávě.

„Extraligový tým PSG Berani Zlín jde z důvodu nákazy onemocněním COVID-19 u několika hráčů do karantény. Zápas 43. kola Tipsport extraligy 2021/22 s HC Škoda Plzeň (úterý 18. ledna na ledě soupeře) je odložen a budeme jednat o náhradním termínu,“ uvedl v nedělním prohlášení hokejový Zlín.

Beranům už dříve odpadl na neděli plánovaný duel 42. kola proti Mladé Boleslavi kvůli covidu-19 v kádru Bruslařského klubu, která má odloženy celkem tři zápasy.

Zlíňané se s marodkou a absencemi potýkali již v týdnu. V pátek na ledě Třince postrádali kromě dlouhodobě zraněného Köhlera a distancovaného Novotného také obránce Gazdu s Němcem a útočníky Okála a Zabusovse.

Berani by podle dosavadního plánu další zápas měli odehrát v pátek na Zimním stadionu Luďka Čajky proti Spartě Praha.

V karanténě jsou aktuálně z extraligových týmů i České Budějovice. Tři zápasy měl odložen také mistrovský Třinec.

Koronavirus výrazně zasahuje i do programu druhé nejvyšší soutěže. Kvůli výskytu covidu-19 v mužstvech první ligy se v pondělí odehrají jen dva ze sedmi plánovaných zápasů 38. kola. Po Vsetínu, Ústí nad Labem, Šumperku a Sokolovu dnes do karantény musely také Přerov a Třebíč.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x