Hokejová Chance liga je zpět! Berani dnes vyzvou Porubu

Foto: David Peška
ZLÍN – Čekání je u konce. Po téměř pěti měsících soutěžní pauzy dnes startuje nový ročník hokejové Chance ligy. Zlínští Berani od 17:30 vyzvou na ledě Trinity Bank Areny Luďka Čajky ostravskou Porubu.

Hlavní trenér Miloš Říha potvrzuje, že celý tým ostrý start sezony už netrpělivě očekává. „Těšíme se moc, příprava byla dlouhá a náročná. Myslím, že hráči už vyhlížejí první zápas a stejně to máme i my trenéři,“ řekl Říha.

Zlínský kouč zároveň věří ve velkou podporu tribun, stejně jako tomu bylo při úspěšném jarním tažení play -off. „Byl bych rád, kdyby nás fanoušci podporovali stejně jako loni a aby hráčům pomáhali. Věřím, že společně to dotáhneme co nejdál,“ pokračoval trenér Baranů.

Na první soutěžní duel už se těší také jeden ze základních kamenů útočných řad Bedřich Köhler. „Určitě se těšíme, příprava byla dlouhá. Načasování je ideální, měli jsme ještě volné víkendy, užili jsme si to. Nervózní před prvním zápasem už nebývám, možná když jsem byl mladší. Doufám, že fanoušků přijde co nejvíc a že je budeme bavit celou sezonu,“ sdělil zkušený útočník.

Prvním týmem, se kterým se v novém ročníku druhé nejvyšší české soutěže Berani utkají, bude Poruba. Ostravané v přípravě sehráli celkem 10 zápasů, ve kterých se jim postupně dařilo ladit formu – poslední tři zápasy skončily výhrou, když si poradili se zálohou Slovanu Bratislava, silným Zvolenem i polskými Katowicemi. Kompletní bilance přípravy tak činí šest výher a čtyři prohry.

Poruba byla na přestupovém trhu už tradičně aktivní a opět bude patři k širšímu okruhu favoritů Chance ligy. Mezi nejzajímavější příchody patří Lukáš Krenželok, který přestoupil z Vítkovic, zkušenosti dodá Jan Pohl a zajímavou akvizicí je i lotyšský útočník Frenks Razgals a ex-zlínský Petr Mrázek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x