Holík po návratu do Zlína řídil obrat v Jihlavě, Vsetín doma zdolal Prostějov

Foto: VHK Robe Prostějov
ZLÍN, VSETÍN – Lepší návrat si nemohl přát. Útočník Petr Holík hned ve svém prvním zápase za rodný Zlín po příchodu z Komety Brno exceloval. Ve středečním utkání 39. kola si připsal tři body (2+1) a hlavní měrou se podílel na obratu Beranů, kteří v Pelhřimově přestříleli domácí Jihlavu 5:3 a v tabulce Chance ligy se posunuli do elitní šestky.

Dnes nás čekalo složité, náročné utkání, soupeř je dobře pohyblivý. My jsme neměli úplně dobrý vstup do utkání, z první šance jsme dostali gól. Postupně se hra začala zlepšovat, od druhé třetiny jsme si vytvářeli víc šancí, byli jsme více na puku. Vyhráli jsme zaslouženě,“ míní hostující trenér Jan Srdínko.

Po vydařeném duelu vyzdvihl nasazení a bojovnost. „Měli jsme hodně zblokovaných střel. Jedinou kaňkou je zranění Kuby Šlahaře, věříme, že to snad nebude nic vážného,“ přeje si Srdínko.

Zlíňané rozhodli duel na Vysočině pěti brankami za necelých dvanáct minut. Kromě Holíka se dařilo také obráncům. Čáp si připsal tři asistence, Warg přihrával na gól dvakrát.

Ve středu uspěli i hokejisté Vsetína, kteří hostili na Lapači celek Prostějova. Utkání slibovalo atraktivní bitvu dvou ofenzivně laděných celků, což obraz hry potvrdil. Slibné brankové příležitosti se rodily na obou stranách po celý průběh základní hrací doby.

Efektivnější byl Vsetín, který se dvakrát prosadil již v první třetině. Jestřábi sice ještě před první sirénou kontrovali, ale jak se později ukázalo, bylo to z jejich strany vše. Valachy pak ve třetí třetině uklidnil kapitán Erik Hrňa.

Vsetín do zápasu nenasadil Bláhu, ve čtvrté formaci se naopak představil novic Machala. Na střídačce už byl také kanadský brankář Porter. Další gólman Pavlíček, který den před středečním zápasem podepsal nový dvouletý kontrakt, v sestavě chyběl.

Měli jsme velmi dobrý začátek do první třetiny a vyvíjelo se to pro nás v obrazu, který jsme si představovali. Stav 2:0 padesát vteřin do konce první části byl fajn, ale zaskočil nás laciný gól ještě před první sirénou, který ovlivnil náš výkon v polovině druhé třetiny. Tam jsme zase ty osobní souboje začali prohrávat a byli jsme pod tlakem. Ve třetí třetině už to bylo o tom, že jsme chtěli držet ten průběžný stav, i když jsme chtěli být aktivní,“ zhodnotil duel asistent trenéra Vsetína Luboš Rob.

Chance liga, 39. kolo –

HC DUKLA JIHLAVA – BERANI ZLÍN 3:5 (1:0, 2:5, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Jelínek (T. Havránek, Strejček), 27. Jungwirth, 36. Jelínek (Štefančík, Čachotský) – 21. Paukku (Holík), 25. P. Sedláček (Warg), 28. Süss (Čáp, Warg), 31. Holík (Čáp), 32. Holík (M. Lang, Čáp). Rozhodčí: Kostourek, Grygera – Jindra, Kokrment. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváci: 513. Střely na branku: 36:37. Průběh utkání: 1:0, 2:5, 3:5.

VHK ROBE VSETÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Smetana (Š. Jenáček, Kern), 20. Larsen (Rob, Klhůfek), 47. Hrňa – 20. Jáchym (J. Veselý, Jiránek). Rozhodčí: Horák, Cabák – Štofa, Štěpánek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 2158. Střely na branku: 27:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x