Honička jako z akčního filmu! Zběsilý motorkář prolétl uvítací tabulí obce a havaroval

Foto: Policie ČR
UHERSKOBRODSKO – Honička jako z akčního filmu mezi silným motocyklem a policejní hlídkou se rozpoutala minulé úterý před půl jedenáctou dopoledne v Uherském Brodě. Zarputilý motorkář se rozhodl, že nezastaví ani na opětovnou výzvu policistů a uháněl dál směrem na Šumice.

Svůj silný stroj značky Yamaha rozpálil řidič směrem na Šumice. Na rovném úseku se mu podařilo zmizet policistům z dohledu. Svou zběsilou jízdu však nedokázal ukočírovat a havaroval.

Vjel vysokou rychlostí do Šumic, kde prolétl uvítací tabulí obce a stroj položil do travnatého porostu. Z místa utekl,“ přiblížil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Policejní hlídce se však řidiče brzy podařilo dopadnout. „Havárií utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření,“ upřesnil Šiška.

Šestatřicetiletý řidič moc dobře věděl, proč se chtěl kontrole vyhnout. „Před jízdou totiž požil do žil pervitin. Dobrovolně se podrobil zdravotnímu vyšetření na zjištění míry ovlivnění omamných a psychotropních látek,“ dodal policejní mluvčí s tím, že právní kvalifikace skutku bude upřesněna na základě laboratorního výsledku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x