Honička v centru Zlína skončila pro policisty úspěšně

Ilustrační foto
ZLÍN, NAPAJEDLA – Jednačtyřicetiletý muž odcizil v minulém týdnu jízdní kolo v hodnotě téměř padesát tisíc korun ze zamčené kolárny bytového domu v Napajedlích. Kriminalisté zloděje chytili den nato v centru Zlína, kde se snažil před policisty utéct. V současné době je podezřelý ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

Ke krádeži jízdního kola v hodnotě téměř padesát tisíc korun došlo v úterý 18. ledna během dne. Ráno bylo kolo ještě v kolárně, odpoledne už ho ale majitel nenašel, proto ihned zavolal na linku 158, aby krádež nahlásil.

Podle způsobu odcizení, zajištěných stop a dalších indicií měli zkušení kriminalisté velmi brzy jasno, kdo má krádež na svědomí. A měli štěstí. Hned následující den uviděli podezřelého muže procházet v centru Zlína,“ uvedla tisková mluvčí krajské policie Monika Kozumplíková.

Jeden z kriminalistů vyběhl za podezřelým mužem a vyzval ho, aby se zastavil. Muž ovšem výzev nedbal, rozběhl se a chtěl policistům utéct. To se mu ale nepodařilo. Kriminalisté asi po pěti stech metrech muže dostihli a zadrželi. Jednačtyřicetiletý muž následně skončil v policejní cele.

V průběhu dalšího prověřování trestné činnosti a z jednotlivých výslechů vyplynulo, že muž má na svědomí nejen krádež jízdního kola, ale také prosincovou krádež nářadí za dva a půl tisíce korun ze sklepních prostor bytového domu v Otrokovicích,“ pokračovala Kozumplíková a dodala, že muž se ke krádežím přiznal.

Čtrnáctkrát soudně trestaný recidivista, kterého z posledního výkonu trestu propustili před pouhými osmi měsíci, skončil po návrhu kriminalistů a rozhodnutí soudce ve vazební věznici, kam ho policisté převezli v pátek odpoledne. Za krádeže mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x