Hotovo! Několikaletou rekonstrukci lázní završila oprava plavecké „pětadvacítky“

Několikaletou rekonstrukci městských lázní završila oprava „pětadvacítky“. Foto: Město Zlín
ZLÍN – Kompletní rekonstrukce památkově chráněných městských lázní je po několika letech zdárně u konce. Novou podobu už má také plavecká „pětadvacítka“.

Závěrečnou osmou etapou rekonstrukce vnitřních prostor byla završena několikaletá práce v městských lázních. Ve středu 6. října došlo také na slavnostní otevření nově zrekonstruovaného 25metrového bazénu. Práce na „pětadvacítce“ trvaly čtyři měsíce.

Mezi zásadní novinky patří například zvětšení bazénu. Šlo sice pouze o dva centimetry, ale díky této změně splňuje bazén požadavky mezinárodní plavecké federace FINA. Pokud by zde například padl plavecký rekord, může být oficiálně uznán,“ prozradil primátor města Jiří Korec. Parametry dle federace FINA nově splňují i startovní bloky. Velké změny se týkají i akustiky.

Na balkónu nad stropem vznikla krásná vlna. Díky instalaci akustických a pohltivých panelů na stěny a stropy dojde k výraznému zlepšení akustiky. To by měli ocenit návštěvnici, trenéři, ale i plavčíci. Těším se, že si bazén v pondělí vyzkouším,“ uvedla náměstkyně primátora Kateřina Francová.

Součástí rekonstrukce byly nové instalace vzduchotechniky, obkladů, dlažeb a elektroinstalace včetně osvětlení haly. Došlo také k částečnému repasování potrubních rozvodů a bazénové technologie.

Budoucím záměrem města je doplnění areálu zimních lázní o zábavně-relaxační část, čímž by z lázní vznikl ucelený komplex služeb pro veřejnost, jaký nabízí aquaparky. Konkrétně se uvažuje například o protiproudu, masážních lavicích, dětském zábavném bazénku, a to přístavbou a rekonstrukcí venkovního bazénu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x