Hotovo! Oprava Březnické ulice skončila

Čtyřměsíční oprava Březnické ulice skončila. Foto: ŘSZK
ZLÍN – Rozsáhlá rekonstrukce Březnické ulice ve Zlíně je po čtyřech měsících u konce. Opraveno bylo 2,2 kilometru silnice včetně okružní křižovatky U Majáku. Stavební práce vyšly na 32 milionů korun.

Stavební práce na Březnické ulici ve Zlíně začaly na začátku července 2021. Za tu dobu se podařilo opravit silnici o délce 2179 metrů v úseku od Zimního stadionu Luďka Čajky k okružní křižovatce U Majáku. „Rekonstrukce silnice přinesla řadu nezbytných dopravních omezení a zdržení. Děkujeme řidičům, že byli trpěliví,“ řekl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Březnická ulice je hojně využívanou komunikací II. třídy, která spojuje Zlín s Uherským Hradištěm, denně tudy projíždí kolem 8,5 tisíce automobilů. „Silnice ze Zlína do Uherského Hradiště je nyní již z větší části ve výborném nebo dobrém stavu. V loňském a letošním roce jsme na této trase rekonstruovali rovněž průjezdní úsek v Bohuslavicích u Zlína. Pro stavební rekonstrukci zbývá ještě úsek v Bohuslavicích od čerpací stanice směrem ke křižovatce v centru obce,“ uvedl Bronislav Malý s tím, že zde ŘSZK uvažuje o společné investici s obcí v příštím roce.

Poslední velkou rekonstrukcí na silniční trase mezi Zlínem a Uherským Hradištěm by měl být úsek mezi Bílovicemi a Jarošovem. Odhadované náklady budou činit asi 150 milionů korun. K realizaci stavby by mohlo dojít v letech 2023-2025.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x