Hotovo, podepsáno. Trenér Svoboda povede Zlín i v nové sezóně

Foto: Zlin Press
ZLÍN - Nejlepší osmička týmů si to rozdává ve čtvrtfinále play off hokejové extraligy. Ve Zlíně je už sezóna 2020-2021 minulostí. Netřeba vzpomínat, třinácté místo patřilo k největším propadákům třiapadesáti extraligových sezón. A tak rychle zatáhnout oponu a dívat se dopředu.

Částečná stabilizace kádru hokejistů a teď už také jasno na trenérském postu. Velkým překvapením jistě není opětná nominace hlavního kouče Roberta Svobody. Ten stvrdil nový kontrakt a s vedením klubu podepsal roční smlouvu s opcí.

Svoboda je u prvního týmu od listopadu 2016, kdy střídal Rostislava Vlacha. V létě 2019 tým převzal Antonín Stavjaňa, ale brzy jej po neúspěšném startu opustil. Svoboda se vrátil a dokázal tým dovést do předkola play off, které ale loni na jaře předčasně skončilo.

Teď má zase čistý stůl a čeká na své spolupracovníky. „Jednání o podobě realizačního týmu ještě probíhají,“ konstatoval mluvčí klubu Roman Ordelt.

Všeobecně se má zato, že se Svoboda vrátí k osvědčené spolupráci s Martinem Hamrlíkem a Richardem Hrazdírou.

Jeho jmenováním tak končí mediální spekulace o tom, že se na post prvního muže postaví například Petr Čajánek, Rostislav Vlach, anebo Josef Turek.

„Neúspěšnou sezónu jsme rozebrali a zanalyzovali, díváme se do budoucna a věříme, že ta příští bude rozhodně lepší,“ pravil třiapadesátiletý trenér, který působí také jako sportovní manažer s plnou odpovědností za výběr a skladbu týmu.

Post generálního manažera klubu zůstává ve Zlíně nadále neobsazen.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x