Hřiště s herními a fitness prvky Slunečnice bude od února přístupné i o víkendech

Foto: Město Zlín
ZLÍN - Víceúčelové hřiště Slunečnice, které funguje od loňského června u II. Morýsova domu, bylo možné navštěvovat pouze ve všední dny. To se však nyní mění – od čtvrtku 1. února bude hřiště přístupné i o víkendech.

„Zahrada zůstane návštěvníkům nově přístupná od pondělí do neděle. Od dubna do října bude otevřena zdarma od osmé do dvacáté hodiny, od listopadu do března pak od osmé do osmnácté hodiny. Od patnácté hodiny bude vstup možný vždy pouze horní brankou od hlavní silnice, Třídy Tomáše Bati,“ informovala vedoucí SSI Slunečnice Petra Paveláková.

Hřiště tvoří bezbariérový areál s několika herními i fitness prvky pro děti i lidi s fyzickým hendikepem. Město do jeho vzniku investovalo 1,3 milionu korun v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Zlín.

Provozovatelé hřiště z CSP Zlín, o.p.s. upozorňují návštěvníky na nutnost dodržování návštěvního řádu pro zajištění bezpečnosti a ochranu zdraví. „Děti mladší 15 let a lidé ze zhoršenou motorikou nebo nedostatečně vyvinutým pudem sebezáchovy musí vždy doprovázet dospělá osoba,“ upozornila Petra Paveláková.

Dodala také, že pod dohledem dospělého musí být při užívání herních prvků i děti do 6 let. Na bezbariérovém hřišti je rovněž zakázáno použití akátových fitness strojů mladším 15 let. „V případě porušení návštěvního řádu je možné volat strážníky městské policie,“ zdůraznila  Petra Paveláková.

Bezbariérové hřiště Slunečnice je prvním svého druhu ve městě. Děti zde mohou využívat skluzavku se schody a lezeckou stěnou. Pro návštěvníky na invalidním vozíku je k dispozici závěsná houpačka a pro lidi s hendikepem houpadlo s motivem autíčka. Nejmenší návštěvnici mohou využívat houpačku s motivem hada nebo trampolínu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x