Hrr na ně. Z Letné na Letnou

Fotbalisté Zlína se chystají na pražskou Letnou. Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - V sobotu odjezd, v neděli nebo taky až v pondělí pár minut po půlnoci příjezd. Do Prahy k závěrečnému duelu 23. kola fotbalové Fortuna ligy proti Spartě (neděle 18.00) jedou fotbalisté Zlína v náladě přímo výborné, teď jde o to, aby se v podobném rozpoložení také vraceli.

Zlín doma v tomto ročníku podlehl Spartě 2:5 a byla to jednoznačná záležitost. Ale v Praze to tak jednoduché domácí nemívají. Navíc Pražané „vyfičeli“ ve čtvrtek z Konferenční ligy, nad jejich síly byl bělehradský Partizan. Úplně ideální rozpoložení asi ve slavném klubu nepanuje.

„Pořád je to velký favorit nedělního duelu, ale my se budeme rvát od začátku do konce. Rozhodne vysoké nasazení, k tomu herní disciplína a musíme se za každou cenu vyvarovat laciných chyb, to je cesta k úspěchu, jimž by samozřejmě byl i bod,“ přemýšlí zlínský trenér Jan Jelínek.

Sparta nemůže brát nic jiného než povinnou výhru, při jiném výsledku by se mohla loučit s vidinou titulu.

Na Spartu se těší i obránce Róbert Matejov. „Bude to zajímavé utkání, vždycky má svůj náboj, povedlo se mi tam vstřelit i gól,“ vybavuje si slovenský fotbalista.

Stalo se prakticky přesně na den přede dvěma lety. Zlín remízoval 2:2, Matejov vyrovnal v poslední minutě.

V následném utkání v Praze, v minulém ročníku „slavila“ Sparta výhru 3:1, trenér Páník se tehdy mohl uvztekat nad výkonem rozhodčích.

Zlín vyráží na trasu Letná – Letná už bez dlouholeté opory Tomáše Poznara. Ten načíná nové angažmá v polské Extraklase v týmu Termalica.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x