Hurá do školy… a na testy!

Samotestování žáků na základních školách
ZLÍN - Další "první" školní den mají za sebou žáci prvního stupně, stejně tak předškoláci. Vůbec poprvé se stalo, že byl pobyt v lavicích za odměnu. Tedy za negativní test.

Zajímavý postřeh nabídla brzy po poledni náměstkyně zlínského primátora zodpovědná za oblast školství Kateřina Francová. „Ráno jsem se byla podívat do škol i školek, vše běželo víceméně hladce, připomínám ale, že se objevily i testy, které nevykázaly pozitivitu nebo negativitu testovaných dětí, takže se musely opakovat.“

„Měli jsme ve škole 142 dětí, všechny testy stejně jako u 38 zaměstnanců negativní, mohu spekulovat o jejich kvalitě, ale mám radost, že se výuka na prvním stupni rozjela,“ komentoval situaci Milan Alex, ředitel zlínské Základní školy Komenského II.

„Ať žije škola,“ radovali se čtvrťáci a čtvrťačky ve dvojtřídce v Březůvkách. „Máme u nás 28 dětí, přišlo jich 26, rodiče dvou žáků čtvrtých tříd si testování nepřáli, a tak to bereme jako omluvenou absenci,“ popsala situaci zdejší ředitelka ZŠ a MŠ Monika Boráňová s tím, že se ve školce objevilo všech osm předškoláků a všechny testy ze slin vyšly jako negativní.

Velký zájem o výuku konstatovali také v dalších zlínských školách.

„Všechny testy nám vyšly negativně, což znamená pozitivní náladu mezi dětmi i učiteli,“ informoval zástupce ředitele Základní školy Křiby ve Zlíně Pavel Růžička.

Dobře vykročilo do obnovené výuky podle ředitelky Zdeňky Jančíkové i 120 dětí a jejich pedagogů v ZŠ na třídě Svobody v Malenovicích. V této škole jako ve všech větších uplatní rotační výuku, tedy část dětí ve škole, další na distanční výuce, což se po týdnu vymění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x