Hurá do školy, ale ne jen tak ledajaké. Jde totiž o školu princezen a princů

foto: archiv Československé kulturní centrum Buchlovice
BUCHLOVICE – Každá malá holčička by se nejraději proměnila v princeznu. Své krásné šaty, korunky a korále ale může předvádět jen ve svém pokojíčku nebo na karnevale. Tentokrát ale ve své princeznovské garderobě může vyrazit přímo na zámek. Zámecká procházka na zámku v Buchlovicích totiž letos nese podtitul Škola princezen a princů.

Všechny malé princezny a princové, maminky královny a tatínkové králové, napněte uši. Po dvouleté přestávce se na zámku v Buchlovicích uskuteční Zámecká procházka. Tématem letošního 8. ročníku je Škola princezen a princů. V neděli 28. srpna od 16:00 hodin tak můžete dorazit do Buchlovic ve svých nejlepších garderobách a s korunkami ve vlasech.

Jak říkají pořadatelky, přestávka byla dlouhá. Všechny princeznovské paní učitelky si tak musely připomenout základy slušného chování, mluvení a všeho, co pravá princezna musí umět.

Paní ředitelka princezny a prince provede třídami, kde na ně budou čekat zkoušky z baletu, zpěvu, tělocviku, krkolamů a ručních prací. Pro prince je připravena Rytířská škola,“ prozrazují pořadatelky, na co se mohou malá královská dítka těšit.

Simona Dvouletá za sdružení Buchlovjánek potom upozorňuje, že Zámecká procházka nabízí jen pěkné zážitky. „Nejde nám o to udělat monstrózní akci, ale příjemný podvečer pro celé rodiny,“ říká.

Děti se představí na slavnostní promenádě a budou si moci pořídit nezapomenutelné fotografie ve fotokoutku. Následně je čeká plnění úkolů, za které je od princeznovských paní učitelek nemine milé překvapení.

Pořadatelky dále dodávají, že zámecké odpoledne je i pro rodiče. Vítáni jsou tak královny, králové, kněžny, knížata, dvorní dámy, zbrojnoši a rytíři. Sraz princů a princezen je v 16:00 hodin u zámecké zahrady. Děti v kostýmech potom mají vstup zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x