Hvězdy na Chodníku slávy budou mít dvě dámy

Hvězdy na Chodníku slávy budou mít dvě dámy. Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN - Historicky poprvé se v roce 2021 koná 61. ZLÍN FILM FESTIVAL ve dvou částech. Na jaro šlo o pilotní projekt v online podobě a od 9.-15. září si užijete jeho klasickou podobu. Chybět nebudou ani zahraniční a české herecké hvězdy. Zlatý střevíček letos organizátoři udělí Ondřeji Vetchému.

Během 61. ročníku budou opět odhaleny dvě hvězdy na zlínském Chodníku slávy. Historie tohoto společného projektu Nadačního fondu Kapka naděje a Zlín Film Festivalu sahá už do roku 2006. Letos se na kamenných dlaždicích před Velkým kinem objeví jména hereček Anny Geislerové a Kláry Issové. „Filmová kariéra obou dam započala již v útlém věku. Anna Geislerová se nesmazatelně zapsala v pouhých čtrnácti letech do československé filmové historie hlavní rolí v debutu Filipa Renče Requiem pro panenku, který se navíc natáčel přímo ve Zlíně,“ vysvětlila výkonná ředitelka Jarmila Záhorová a doplnila: „Pro Kláru Issovou byla zase osudovou v šestnácti letech její první filmová role v černé komedii režiséra Saši Gedeona Indiánské léto, za níž byla nominována na Českého lva.“

Zlín Film Festival se již několik let zaměřuje také na zajímavé mladé herecké hvězdy. Letošními Young Stars, které přijedou do Zlína, budou Veronika Divišová a Oskar Hes. „Veronika Divišová i Oskar Hes jsou talentovaní herci a diváci je mohli vidět v mnoha filmech či seriálech. Naši volbu asi nejvíce ovlivnil snímek Město režiséra Jiřího Diviše, ve kterém oba ztvárnili hlavní role a který bude mít na festivalu premiéru. Dalším společným titulem je pak televizní minisérie Božena, kde si oba zahráli. Oskar se navíc objevil ve filmu Spící město,“ zdůvodnila rozhodnutí organizátorů Markéta Pášmová a dodala, že i fantasy snímek Spící město bude uveden v rámci festivalového programu.

Již dříve avizované ocenění Zlatý střevíček za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež si ze Zlína odveze herec Ondřej Vetchý, který jej převezme během závěrečného galavečera 15. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x