I čtvrté derby patří Beranům! Velkou bitvu se Vsetínem rozhodl dvougólový Lang

Hokejisté Zlína slaví triumf nad Vsetínem. Foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák
ZLÍN – Hokejisté Zlína jsou v euforii. Předcházející zaváhání a matné výkony jsou rázem zapomenuty. Berani v třaskavé páteční předehrávce 48. kola Chance ligy porazili rivala ze Vsetína 4:3 a upevnili si šestou příčku v tabulce. Rival dál zůstává druhý.

Derby tradičně nic nechybělo. Takřka šest tisíc fanoušků vidělo hned šestnáct trestů, sedm gólů a drama až do konce! Vsetín ve třetí třetině dokázal smazat dvougólové manko, ale v čase 56:56 využil skvělé Holíkovy přesilovkové nahrávky Martin Lang a svým druhým gólem v utkání rozhodl.

„Z vítězství máme obrovskou radost, nesmírně si toho vážíme. Zápas měl parametry play-off,“ prohlásil trenér Zlína Jan Srdínko.

Jeho týmu aplaudoval po delší době slušně zaplněný zimní stadion. „Bylo to úžasné, kluky to hnalo. V kabině jsme cítili správné vibrace. Každý divák je velkou vzpruhou, kluci se ještě více o to obětují, skáčou do střel. Jsou to střípky, které dělají velké zápasy,“ uvědomuje si Srdínko.

Zatímco domácí slavili, soupeř opouštěl Baťovo město se sklopenými hlavami. „Chtěli jsme hrát aktivní hru a jsem přesvědčen, že se nám to povedlo. Možná to bude znít trochu namyšleně, vzhledem k tomu, že jsme prohráli, ale byli jsme lepším týmem. Bohužel, naše vlastní chyby, hlouposti a vyloučení nás připravily o vítězství,“ štvalo asistenta trenéra Robe Luboše Roba staršího.

Valaši dohrávali zápas na čtyři obránce. Tři hráči odstoupili během utkání. „Museli jsme improvizovat, přesto jsme stáhli dvoubrankové manko. Zároveň jsme však dostali tři góly z dorážek, tyhle věci si musíme rozebrat a striktně si ujasnit, že takové hloupé chyby dělat nemůžeme. Znovu opakuji, v derby jsme byli o chlup lepší, ale bohužel nemáme ani bod,“ mrzí Roba staršího.

Páteční duel poznamenal drsný faul hostujícího Koja na Sedláka, po kterém vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání. „Faul to samozřejmě byl. Věřím, že Marcus soupeře nechtěl trefit zákeřně. Do souboje přijížděl jako druhý. Trest bereme,“ uznal Rob starší.

Po faulu plály emoce. Křičeli fanoušci, na sebe pořvávali hráči. „Emoce trochu jitřily. Nikdo nechce vidět škaredý zákrok nebo zranění,“ uvedl kouč Vsetína.

Zlín skolil rivala potřetí v řadě, doma dokonce popáté, a upevnil si šestku, zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Berani mají před sebou poslední čtyři utkání základní části, na čtvrtou Třebíč ztrácejí tři body, na páté Litoměřice, se kterými hrají ve středu, jediný bod. Oba protivníci však absolvují o zápas navíc. „Sami jsme si to zkomplikovali. O to více se musíme snažit, abychom to urvali,“ pronesl Srdínko.

Vsetín s velkou pravděpodobností skončí po základní části Chance ligy druhý. Na třetí Prostějov má k dobru deset bodů a vedoucí Porubu už ani v teoretické rovině nemůže dohnat. „Zápasy chceme dohrávat na vítězství, s veškerou odpovědností,“ dodává asistent trenéra Vsetína.

Chance liga, 48. kolo –

BERANI ZLÍN – VHK ROBE VSETÍN 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 5. Werbik (Čáp), 37. M. Lang (Holík, Salonen), 43. Gago (Köhler, P. Sedláček), 57. M. Lang (Holík, Salonen) – 2. Machala (Zabusovs, Kern), 45. Klhůfek (Jonák, Rob), 48. Rob (Klhůfek). Rozhodčí: Horák, Svoboda – Belko, Malý. Vyloučení: 7:8, navíc Kojo (Vsetín) 5 min + do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 5827. Střely na branku: 24:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Zlín: Huf – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, Husa, Zbořil – Köhler, Gago, P. Sedláček – Paukku, Holík, Novák – Salmio, Werbik, M. Lang – Z. Sedlák, Süss, Kindl.

Vsetín: Romančík – Staněk, Š. Jenáček, Hryciow, Teper, Kojo, Ďurkáč, Ondračka – Jonák, Klhůfek, Rob – R. Půček, Dědek, Hrňa – Machala, Kern, Zabusovs – Š. Bláha, Kratochvil, Vaňo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x