I letos v Luhačovicích zahájili novou sezonu tradičním Otevíráním pramenů

Zdroj: Milan Mikšík
LUHAČOVICE - Luhačovice v úterý 26. května patřily Otevírání pramenů, které město každoročně pořádá jako slavnostní zahájení hlavní turistické sezony. Serveru Zlin.cz to oznámil starosta Luhačovic Marian Ležák.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo i letos dodržet tradici a alespoň symbolicky jsme posvětili místní prameny a dali najevo, že turistický ruch v našem městě opět ožívá. Slavností jsme přímo navázali na pondělní otevření hotelů a restaurací. Právě po obtížném období se snažíme dělat pro propagaci Luhačovic jako turistické destinace maximum. Chceme dát najevo, že Luhačovice jsou na všechny hosty přichystány i v tomto roce a oficiální zahájení sezony je toho dokladem,“ sdělil starosta Luhačovic Marian Ležák.

Letošní program Otevírání pramenů byl tentokrát přizpůsoben současným možnostem plánování a konání akcí a vše se uskutečnilo jen v minimalizované podobě. I tak ale nechybělo vystoupení folklorních souborů Malé Zálesí a Leluja. V hale Vincentka představily tradiční folklorní pásmo s recitací Vodolenko milá věnované pramenům. Na oblíbenou akci i letos zavítali členové Rady Zlínského kraje v čele s hejtmanem Jiřím Čunkem i zástupci lázeňských společností a hotelů, které ve městě působí.

V průběhu setkání farář Hubert Wojcik posvětil za všechny místní léčivé prameny pramen Vincentka, který je z nich nejznámější. Program ve stejnojmenné hale mohli ovšem tentokrát sledovat z kapacitních důvodů pouze pozvaní hosté a média, aby bylo možné dodržet povinné rozestupy osob. Veřejnost pak mohla vidět průvod účastníků přes kolonádu ke kapli svaté Alžběty. Zde proběhla společná modlitba s prosbou o požehnání pro Luhačovice, místní lázně a pro všechny, kdo sem jako návštěvníci přijíždějí. Slavnost u kaple uzavřelo zvonění zvonu, který tu vítá všechny, kdo v Luhačovicích hledají a nalézají klid, pohodu, odpočinek, relaxaci a nové zážitky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x