I přes koronavirovou pandemii se Památník Tomáše Bati těšil vysoké návštěvnosti

Foto: Josef Řezníček
ZLÍN - I přesto, že se Památník Tomáše Bati ve Zlíně musel před vypuknutím hlavní turistické sezony potýkat s dočasným uzavřením z důvodu koronavirové pandemie, návštěvnost byla nakonec vyšší než loni. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Během letošního léta přilákala možnost zhlédnout Památník Tomáše Bati bezmála 3 600 návštěvníků, což je v porovnání s loňským létem o téměř 600 příchozích více. Nejvytíženějším měsícem co do počtu návštěvníků byl srpen se statistikou čítající skoro 1 800 lidí.

Po završené úspěšné letní sezoně se mají zájemci na co těšit i na podzim. V plánu je rozmanitý program, připravují se zajímavé akce a přednáškové cykly pro veřejnost.

Milovníci architektury mohou zavítat v sobotu 3. října od 16.00 hodin na Den architektury, kdy bude organizována speciální komentovaná prohlídka se zaměřením na dílo F. L. Gahury a dalších architektů města Zlína. V rámci národní putovní výstavy Má vlast cestami proměn bude v Památníku Tomáše Bati od 13. října k vidění venkovní panelová prezentace soutěžních proměn ze Zlínského kraje. Do celostátní soutěže o nejzdařilejší proměnu je zařazen také Památník Tomáše Bati a veřejnost pro něj může hlasovat na webu cestamipromen.cz/hlasovani.

„Ve středu 14. října od 17.00 hodin se uskuteční v infopointu Památníku Tomáše Bati přednáška Znáte Památník Tomáše Bati nebo Dům umění? s kurátorkou krajské galerie Ladislavou Horňákovou. Další velkou událostí bude Galerijní a muzejní noc, která se bude konat v pátek 23. října. Přednáškové akce podzimu uzavře ve středu 25. listopadu od 17.00 hodin beseda s projektovou manažerkou Nadace Tomáše Bati Gabrielou Končitíkovou na téma: Ženy u Baťů,“ doplnil Melzer.

Pro období podzim/zima bude PamátníkTomáše Bati pro návštěvníky otevřen ve středu, pátek a o víkendu s prohlídkami v 10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00 a v 16.00 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x