Improvizované divadélko připomíná v Napajedlích 115 let loutkového divadla

Foto: www.kknapajedla.cz
NAPAJEDLA - Interaktivní loutka z Karafiátových pohádek Broučci zdobí Masarykovo náměstí v Napajedlích. Tato nevšední akce je připomínkou 115. výročí loutkového divadla ve městě.

Plánovanou výstavu k 115. výročí loutkového souboru byli pořadatelé nuceni přesunout na letní období, a proto na náměstí vznikla alespoň originální interaktivní pozvánka.

Improvizované loutkové divadélko v životní velikosti je klausurním projektem Moniky Drbalové z ateliéru Prostorová tvorba Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Pro použití v Napajedlích byla instalace upravena a osvětlena, aby se v ní mohly střídat tematické loutky, které potěší malé i velké diváky. Pomocí provázků mohou malí i velcí návštěvníci loutku oživit.

Už dnes se ale mohou lidé těšit na odloženou výstavu nazvanou Ožívání loutek. V prostoru výstavy budou instalované obří ruce, pod kterými se budou návštěvníci pohybovat a stanou se tak sami loutkami, které se procházejí mezi kulisami,“ prozradil kurátor výstavy Kamil Koláček, pedagog ateliéru Prostorová tvorba Univerzity Tomáše Bati. Přesný termín odložené výstavy zatím není znám, vše závisí na vývoji epidemiologické situace. Předpokládá se však, že by se měla uskutečnit zřejmě v létě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x