Internu v Uherskohradišťské nemocnici čeká po 40 letech kompletní rekonstrukce

Foto: Zlínský kraj
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ještě v tomto roce začne kompletní rekonstrukce šestipodlažní budovy interny v Uherskohradišťské nemocnici. Investici ve výši 603 milionů korun schválila Rada Zlínského kraje, hotovo by mělo být v polovině roku 2026.

Jde o jednu z největších investic letošního roku. Budova je v provozu téměř čtyřicet let, kolaudována byla už v roce 1984 a od té doby neprošla žádnou zásadní opravou. Pokud chceme, aby nám zdravotnictví v kraji fungovalo, musíme do něj investovat,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Kromě kompletní opravy budovy dojde také na provozní změny. Na střeše objektu se pak počítá s instalací fotovoltaických panelů.

Rekonstrukce takzvané staré interny bude znamenat komfortnější podmínky pro pacienty a personál hned několika oddělení. Po kompletní rekonstrukci budovy zde budou spolu s oddělením následné péče umístěna oddělení rehabilitace a fyzikální medicíny, zdravotně sociální středisko a také provozní zázemí, včetně archivu. Celkem zde bude provozováno 163 lůžek,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Olga Sehnalová.

V Uherskohradišťské nemocnici byla vloni úspěšně dokončena rekonstrukce budovy číslo 14, tedy plicního pavilonu. „Rekonstrukce interny, objektu číslo 11, je tedy dalším krokem k naplnění plánu investičního rozvoje Uherskohradišťské nemocnice,“ připomněl radní Zlínského kraje pro investice Zbyněk Fojtíček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x