Jak Conde (málem) ke štěstí přišel

Cheick Omar Conde (Foto: FC Fastav Zlín)
ZLÍN - V polovině minulé sezóny dorazil do Zlína z tehdy třetiligového Táborska dnes dvacetiletý Cheick Omar Conde, šikovný guinejský záložník s velkým akčním rozpětím, velmi dobrou fyzičkou, nepochybně talent s dobrou míčovou technikou. A na tak mladého fotbalistu velmi slušným přehledem, kreativitou i důrazem v soubojích.

Velmi rychle se přiblížil čas, kdy po řadě slušných výkonů Cheicka Condeho, roztáhly sítě české velkokluby. A pondělí bylo dnem, kdy se rozhodovalo, zda mladík zůstane ve Zlíně, anebo zamíří do některého z pražských „S“.

Do pondělní půlnoci se musel přestup uzavřít. Končilo přestupové okno. Zlínský generální manažer Zdeněk Grygera odjel k jednáním společně s hráčovým manažerem.

Ve hře byly Slavia i Sparta, už předtím se údajně objevila nabídka z jiného českého klubu.

Jednání ale ani v jednom případě nakonec neklaplo. Zlín naštěstí není v pozici, kdy musí kvalitního hráče se zjevně zářivou budoucností aktuálně prodat třeba pro vylepšení klubového rozpočtu.

Zlínští tedy nakonec nabídky nepřijali, mladík zůstává ve žlutomodrém, jak dlouho ve Zlíně setrvá, je zatím ve hvězdách. Každopádně se zdá, že by mohlo jít o přestup, ze kterého bude profitovat hráč i klub a jen tak mimochodem, interes o talentovaného fotbalistu nemusí být jenom u Vltavy.

Hlas z vedení zlínského klubu připomíná, že do západní Evropy odcházejí za mnohem lepších podmínek hráči z polských nebo balkánských klubů. Tamní ligové soutěže se od české zásadně neliší.

Tady by tedy mělo platit: kdo si počká, ten se dočká…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x