Jak Švrček pokazil raritu. Olomouc – Zlín 2:4

Foto: Alena Zapletalová
OLOMOUC - V letech 2009 - 2011 válel olomoucký bek Jan Švrček ve zlínském dresu. Necelých pět minut před koncem snížil na konečných 2:4. A kdyby věděl, co činí, asi by z gólu ani neměl pořádnou radost. Copak se stalo?

Jde totiž o to, že předešlé tři duely stabilních rivalů skončily vždy v neprospěch domácího týmu stejným skóre 1:4. Pokud by tak dopadl i poslední zápas, šlo by opravdu o velikou raritu, kdoví, zda by ji statistici v extraligových vodách ve stejném provedení vůbec vylovili.

Jinak měli Zlíňané důležitý zápas pod kontrolou.

V první části se parádně trefil Gazda a pak ho napodobil Fryšara.

V nástupu do druhé části zvýšil vedení hostů už na tříbrankový rozdíl pohotový Vopelka.

Pak sice snížil olomoucký Kunc a když musel do šatny zraněný brankář Kašík, jehož zřejmě trápí třísla, mohli domácí doufat.

Jen doufat, protože je čtvrtým gólem srazil zlínský Šlahař.

Nu a pak zkazil tradiční výsledek zmiňovaný Švrček.

Olomoučtí ale právě tímto gólem mají se Zlínem lepší bilanci a je možné, že právě tento gól bude při evidentní rovnosti bodů po základní části rozhodovat o 12. místě, které ještě zaručuje boje v play off.

„Každopádně pro Zlín velmi cenná výhra, přiblížil se Olomouci na čtyři body. V případě opačného výsledku by to už pro žlutomodré bylo hodně špatné,“ glosoval výhru Zlína Zdeněk Venera, který v minulosti úspěšně vedl oba týmy.

HC Olomouc – PSG Berani Zlín 2:4.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x