Jak to aktuálně vypadá s návštěvami v Krajské nemocnici Tomáše Bati?

V nemocnicích již neplatí zákaz návštěv. Foto: KNTB
ZLÍN - V nemocnicích neplatí zákaz návštěv, ale pouze určitá omezení. Došlo také ke zrušení vybraných skupin pacientů, u kterých lze návštěvu realizovat.

Návštěvy pacientů v Krajské nemocnici T. Bati je možné uskutečnit, jestliže návštěva splní jednu ze stanovených podmínek dle stále platného ministerského opatření. Návštěva je povinna buď doložit negativní RT-PCR test ne starší 72 hodin nebo negativní RAT antigenní test starý nejvýše 24 hodin. Dále se lze prokázat národním certifikátem o očkování proti Covid-19 (za podmínky, že uplynulo nejméně 14 dní a maximálně 270 dní od dokončeného očkovacího schématu nebo byla aplikována 3. dávka) nebo je předloženo potvrzení o prodělání nemoci v posledních 180 dnech. Návštěva si také za přítomnosti zdravotnického pracovníka KNTB může sama provést antigenní test, který si obstarala (test nebude poskytnut ze strany KNTB), s negativním výsledkem. Uvedené požadavky neplatí pro děti mladší 12 let.

Nezbytnou podmínkou pro uskutečnění návštěvy je po celý čas nasazený respirátor a respektování pokynů nemocničního personálu či jiných režimových opatření platných v KNTB. Povinnost mít nasazen respirátor se netýká dětí, které dosud nezahájily povinnou školní docházku, kdy tyto děti nemusí mít žádnou ochranu dýchacích cest, a dále nezletilých do 15 let, kterým stačí např. zdravotnická obličejová maska nebo jiný obdobný prostředek.

Jak to vypadá s přítomnosti třetí osoby u porodu? Porod musí probíhat v samostatném porodním pokoji nebo boxu s vlastním sociálním zařízením, třetí osoba se nesmí setkat s ostatními rodičkami a musí se podrobit stejným podmínkám jako osoba navštěvující pacienta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x