Jak Valaši dobývají olympijskou Paříž

Foto: Miroslav Knedla
PAŘÍŽ - Největší světový svátek sportu je tady. Páteční slavnostní zahájení Olympijských her otevírá více než dva týdny nabité úžasnými rekordy, příběhy a zážitky, na které se nezapomíná. Taky náš kraj má své zastoupení. Nejen díky plavci Miroslavu Knedlovi (do bojů na 100 metrů znak zasáhne v neděli v 11.00) a atletům Tomáši Habartovi a Petru Meindlschmidovi. Své si určitě řeknou a zakřičí také početní fanoušci.

Jednou z velmi originálních skupin je ta, kterou na valašský způsob vedou děda a otec Knedlovi, samozřejmě oba Miroslavové. Ti už jsou v centru dění.

„My jsme to vzali přes historickou Remeš, krásná podívaná, teď už jsme v Paříži. Skýtá nádherné obrazy třeba s pohledy na Seinu a Eiffelovu věž, ale taky se sluší říci, že jsem ještě nikdy neviděl tolik policistů a vojáků v ulicích. Chápu to, ale pocity při pohledu na stovky mužů s dlouhými zbraněmi svědčí o tom, jak nebezpečný je současný svět,“ říká Knedla nejstarší.

Jeho syn, táta našeho olympionika, se podílel na přípravách fanouškovské grupy, která nesmí zklamat.

„Jsme tady, paráda byla, když jsme náhodou potkali našeho Míru s trenérem Zdeňkem Kasálkem na projížďce na kolech. Ubezpečili jsme je, že jsme připraveni v našem povzbuzovacím speciálním valašském maxitýmu stejně kvalitně jako oni, budeme dělat, co bude v silách našich hlasivek,“ smál se Knedla prostřední.

Jeho syn si v médiích stejně jako trenér postěžoval na problémy v dopravě. „Zatím je to fakt hektické, na tom kole se vlastně pohybujeme nejrychleji. V autobusech jsme měli opakovaně zpoždění a to na náladě nepřidá,“ povídá česká plavecká naděje.

„Jinak ale máme natrénováno dokonale, myslím, že by forma měla gradovat, držte pěsti,“ vzkazuje i k nám domů zpod Eiffelovy věže trenér Zdeněk Kasálek.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->