Jak zašít klokaní kapsu? Petr Klhůfek: bude to bitva

Petr Klhůfek (Foto: Fastav Zlín)
ZLÍN - Na mužstvo zelenobílých pražských Klokanů má nositel nejen virtuální medaile Za věrnost zlínskému fotbalu Petr Klhůfek ty nejlepší vzpomínky. Docela ožívají, když na Letnou míří k ligovému utkání právě tým Bohemians 1905. Ten na tom není v tabulce bůhvíjak a tak ve Zlíně bude chtít zabodovat a strčit do kapsy jeden nebo dokonce tři body.

„Samozřejmě, že má pro mne Bohemka zajímavý nádech. Právě proti ní jsem na podzim v roce 1993, kdy jsme coby FC Svit Zlín začínali samostatnou českou nejvyšší soutěž, dvakrát skóroval,“ vybavuje si Klhůfek, pro něhož to byly první dva ligové góly.

Na otázku, komu je vstřelil a jak, se mírně zarazí, přeci jen jde o 27 a půl roku starou záležitost. „Jeden byl určitě hlavou a myslím, že jsem je dával Juraji Šimurkovi, jisté je, že jsme vyhráli 4:1,“ vrací se Klhůfek do vzpomínek.

Ano, Zlín tehdy opravdu slavně vyhrál, byť brzy prohrával a po červené zmizel do šatny ještě v první půli dnešní trenér reprezentační „jedenadvacítky“ Karel Krejčí.

Klhůfek opravdu skóroval v první půli hlavou po rohu, ve druhé dorážel přízemní centr nohou. Zajímavé je, že prvním gólem pokořil skutečně Šimurku, ve druhém poločase ale překonal náhradníka Radka Cimbála. Mezi jeho spoluhráče tehdy patřili i další dnes úspěšní trenéři Josef Mucha a Pavel Hoftych, tým vedl klasik oboru Petr Uličný.

„To bylo tehdy, ale žijme současností, v sobotu od čtyř odpoledne čekám pořádnou bitvu o každý míč. Naši kluci budou mít nelehkou pozici, mají potvrzovat dvě poslední výhry proti mimořádně houževnatému, bojovnému soupeři, ale věřím jim a čekám těsnou výhru,“ těší se exkapitán, který bude jako prakticky všichni fandové zase jen u televize. A bude věřit, že v kapse Klokanů žádný bod na cestu do Prahy nebude, neboť ji domácí Ševci zašijí…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x