Jakub a Katrina Sedláčkovi. Ostře sledovaný duel Česka s Lotyšskem

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Mistrovství světa hokejistů v Lotyšsku a ve Finsku je v plném proudu. Pondělní večerní duel našich s domácími Lotyši měl specifickou příchuť v jedné zatím dvou, ale brzy tříčlenné rodině. Brankáře Olomouce, ale dříve rovněž Zlína a taky rižského Dinama, Zlíňana Jakuba Sedláčka i jeho lotyšské manželky Katriny, z míry nevyváděl, třebaže měl opravdu pikantní příchuť. Lotyši si nakonec po velkém boji připsali dva body za výhru 4:3 v prodloužení.

Jakube, jak je to u vás s fanděním?

Já myslím, že docela zajímavě. Aby ne, moje paní samozřejmě fandí svým krajanům. Na sto procent. Já to mám maličko složitější, musím fandit i jí, brzy čekáme miminko, ale samozřejmě hlavně našim hokejistům.

Arénu Riga, kde se hraje jedna ze skupin, asi znáte hodně dobře…

Samozřejmě, přímo tam jsem se s Katkou seznámil, pracovala tam v dětském centru. Ale čtyři roky jsem tam v dresu Dinama chytal v brance, to se nezapomíná.

V televizi působí aréna báječně, je taková ve skutečnosti?

Nepochybně, povedla se, fanoušci tam mají komfort, Lotyši hodně fandí, je tam i spousta českých příznivců, myslím, že atmosféra byla dokonalá a domácím se fandění vyplatilo. Přeci jen Česko je pořád bráno za hokejovou velmoc.

Jak to teď máte s hokejem, budete chytat v Olomouci, těšíte se?

Jistě, naše extraliga je velmi kvalitní soutěž. Zkusil jsem si nedávno i Slovensko. Ještě víc se ale těším na přírůstek v rodině. Možná to stihneme ještě do konce šampionátu. Mám teď přizpůsobený individuální plán přípravy, abych byl ženě nablízku.

Své další blízké máte tady ve Zlíně včetně rodičů, Katrina to má v tomto směru složitější, je to tak?

Jasně, až přijde správná chvíle, chtěli bychom se vydat i s miminkem za jejími rodiči, do Rigy to není autem zase tak daleko.

Tak ať vám to klape v brance i doma a držíme pěsti, už víte, kde budete rodit?

Tady doma ve Zlíně.

Tak hodně štěstí.

Díky moc.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x