Je ČAS na Noc vědců

foto: utb.cz
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ZLÍN – Už v pátek 24. září se uskuteční Noc vědců. Tentokrát s netradičním tématem: čas.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně opět zve návštěvníky na Noc vědců. Zájemci budou moci zavítat do prostor Laboratorního centra Fakulty technologické a Centra polymerních systémů, kde bude mít připravený program nabitý přednáškami, workshopy a experimenty. Letos poprvé se program rozšíří také na Zlínský zámek. Akce začne v 16.00 a skončí ve 22.00 hodin.

Za dveřmi LFCT si návštěvníci můžou vyzkoušet všemožné pokusy, virtuální realitu, zahrát si hry, podívat se na snímky z dílny Audiovizuální tvorby Fakulty multimediálních komunikací nebo si procvičit svou angličtinu s Fakultou humanitních studií.

Zlínský zámek zase bude hostit Fakultu managmentu a ekonomiky. I zde bude připraven zábavný program, kvízy, ale i na soutěže o skvělé ceny.

Na zlínské půdě navíc můžete navštívit Centrum polymerních systémů, které bude mít v 16.00, v 17.00 a v 18.00 hodin komentované prohlídky a připravený program pro návštěvníky, kteří budou chtít nahlédnout do prostor budovy, která je obvykle veřejnosti nepřístupná. Své dveře otevře i Hvězdárna Zlín, která od 18.00 do 22.00 hodin nabídne přednášky o čase v astronomii.

I když letošní Noc vědců proběhne prezenčně a ve vší parádě, některé části online programu z doby „covidové“ se osvědčily. I letos si tak můžete vychutnat kousek vědy u sebe doma. Například online hru Nevím, dál!, která vám představí otázky z některých oborů, které se na univerzitě vyučují. Zahrát si ji můžete nejen na Noci vědců, ale také kdykoli v pohodlí svého domova na adrese www.nevimdal.cz.

Tak co, uděláte si čas na ČAS?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x