Jeho fotbalové veličenstvo je tu. Derby Zlín – Slovácko už dnes

Moravské derby Zlín-Slovácko je tady. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - 22. kolo nejvyšší fotbalové soutěže zrychluje tep fanoušků. Ve Zlíně i na Slovácku. Dnes, tedy v sobotu od 15 hodin se jde na věc. A pozor, do hlediště může až 3 a půl tisíce natěšených fandů. Zlíňany posílilo úterní vítězství nad Libercem, Slovácko si určitě bude chtít spravit chuť po těsné domácí prohře s mistrovskou Slavií.

Fotbaloví experti přemýšlejí, kdo je vlastně favoritem. Těžká volba. Podle postavení v tabulce jistě hosté, ale podle momentální formy…kdoví.

Novinek celá řada. „Máme dobré zprávy pro naše příznivce, registrujeme zlepšování zdravotního stavu některých hráčů,“ konstatuje jeden z trenérů týmu z Uherského Hradiště Josef Mucha.

Ten aby si tak srdce rozpůlil.

„Je to tak, ve Zlíně jsem dvě období hrával, stará přátelství nerezaví, jenže teď toužím po bodech pro své Slovácko, to je jasné,“ hlásí Mucha.

Možná pro zajímavost, v době své první zlínské štace se mu na podzim v roce 1993 povedlo ve žlutomodrém zlínském dresu tehdejšího nováčka třikrát skórovat, vždy z toho byla těsná a cenná výhra 1:0.

V týdnu dorazila do Zlína velmi interesantní posila, 33 letý Adam Hloušek má reprezentační starty, vyzkoušel si německou Bundesligu, hrál opakovaně nejvyšší soutěž v Polsku. Samozřejmě i naši ligu.

„Chtěl bych svému novému týmu samozřejmě pomoci, to je naprosto logické,“ pravil Hloušek.

Trenér Jelínek bude mít jistě určité dilema, zda borce zařadí do základní jedenáctky. Ale to je jeho příjemná starost. Hloušek by se zlínským fandům jistě líbil v pozici levého beka. Tak ale hraje dobře Matejov. Hrát může i v záloze. I tenhle rébus přidává derby na zajímavosti.

Naposledy se z jasné výhry 3:0 radovali v Uherském Hradišti domácí.

Jak to bude tentokrát?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x