Jihovýchodní obchvat Otrokovic bude zprovozněn už ve čtvrtek

Poplatek z užití obchvatu města zůstává stejný i v roce 2023. Foto: archiv ŘSD ČR
OTROKOVICE – Ve čtvrtek 4. listopadu přesně ve 14 hodin budou zprovozněny oba jízdní pruhy nového úseku dálnice D55 včetně okružní křižovatky v Napajedlích. V době zprovoznění obchvatu může dojít k dočasným dopravním komplikacím.

Finálního zprovoznění jihovýchodního obchvatu Otrokovic se řidiči dočkají už ve čtvrtek. Od dvou hodin odpoledne budou průjezdné oba jízdní pruhy a současně dojde k otevření okružní křižovatky v Napajedlích, která bude sloužit jako napojení silnice I/55 a dálnice D55.

Vzhledem ke stále probíhající opravě silnice v ulici Dr. Beneše v Napajedlích zatím ještě nebude možné z nové okružní křižovatky odbočit do Napajedel. Silnice Dr. Beneše bude zprovozněna až 10. prosince. Silničáři současně upozorňují řidiče na případné dopravní komplikace, které mohou nastat v souvislosti s odstraňováním přechodného dopravního značení v době zprovoznění obchvatu po 14. hodině.

Jsme rádi, že se nám navzdory nepříznivé epidemiologické situaci podařilo dodržet plánovaný termín zprovoznění stavby, kterou jsme zahájili v roce 2018. Veškerá tranzitní doprava ve směru Přerov – Uherské Hradiště a Zlín – Uherské Hradiště bude odkloněna po obchvatu a nebude již více zatěžovat dosud frekventovanou křižovatku v Kvítkovicích,“ uvedl ředitel Správy Zlín ŘSD Karel Chudárek.

Výše investice přesáhne částku 700 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x