Jihovýchodní obchvat Otrokovic je otevřen, zatím ale jen v jednom pruhu

Foto: obchvatotrokovic.cz
OTROKOVICE – V úterý 29. června byl otevřen jihovýchodní obchvat Otrokovic navazující na již realizovaný severovýchodní obchvat. Úsek dlouhý přes tři kilometry byl zprovozněn o tři měsíce dříve, než se původně plánovalo, zatím však pouze v jednom jízdním pruhu. I tak by se ale mělo přetížené dopravě v centru města výrazně ulevit.

Jihovýchodní obchvat Otrokovic, který by měl výrazně ulevit přetížené dopravě v centru města, byl zprovozněn v úterý 29. června. Stavba v délce 3,140 kilometru navazující na již realizovaný severovýchodní obchvat Otrokovic je součástí připravovaného tahu dálnice D55, která po svém dokončení umožní dopravní spojení Olomouce a Břeclavi. Stavba stála více než 700 milionů korun.

Jsem velmi rád, že se jihovýchodní obchvat Otrokovic podařilo oproti původnímu předpokladu zprovoznit o tři měsíce dříve, byť zde zatím provoz bude veden pouze v polovičním profilu, konkrétně v pravém jízdním pásu. I to však znatelně uleví dopravní zátěži na silnici I/55, která v rámci republikové silniční sítě dlouhodobě patří k těm vůbec největším,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje za oblast dopravy Radek Doležel.

Během stavby jihovýchodního obchvatu Otrokovic byla výrazně zatěžovaná vozovka v ulici Dr. Beneše v Napajedlích, po níž se převážel stavební materiál, a došlo k jejímu poškození. „Při rozpočtování stavby obchvatu se na tuto skutečnost nemyslelo, ale s ministrem dopravy se nám podařilo vyjednat, že nám stát prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury pošle na opravu poškozené silnice 18 milionů korun. S opravou úseku dlouhého 529 metrů chceme začít již letos v srpnu, celkové náklady dosáhnou téměř 22 milionů korun,“ uzavřel Radek Doležel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x