Jirka a Víťa – spřízněni hokejem

Fanoušci Jiří Tlustý (vlevo) a Vít Karásek. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Ještě než začal poslední extraligový duel hokejistů Zlína s Pardubicemi, upoutali pozornost před zlínským zimním stadionem dva muži. Jeden ve žlutomodrém "beraním rouše" a druhý v červenobílém pardubickém dresu. Na první pohled úžasná symbióza, a přestože každý fandí jinému klubu, kamarádství to nemůže zabránit.

Ale pozor, na zlínské derniéře to nebyla nějaká obyčejná fandovská dvojka ze zúčastněných měst, Zlína a Pardubic…

„My jsme oba ze Žďáru nad Sázavou, já fandím přes dvacet let Zlínu a Víťa Pardubicím. Nebyl žádný problém potkat se tady u téhle tedy trochu smutné příležitosti, jinak se vídáváme na pardubickém zimáku, když tam hraje můj Zlín,“ překvapuje zlínský fanoušek z Vysočiny Jiří Tlustý. Jako student ze Žďáru prý začal na vysoké škole fandit Beranům proto, že měl spolužáka právě z našeho města.

Jiří je programátor, Vít pracuje v energetice. Překonat bezmála dvousetkilometrovou vzdálenost a vydat se ve všední den z Vysočiny na hokej do Zlína, to je tedy hodné obdivu. Už třeba při pohledu na vývoj cen na čerpacích stanicích.

„Tak na tohle ještě snad máme, se Zlínem je nutno se rozloučit, to je nedílná součást extraligy, mně jako fandovi Pardubic bude hodně chybět,“ svěřuje se Víťa.

Ve Zlíně strávil jednu sezónu i současný kouč Pardubic Richard Král. „Samozřejmě, v případě Zlína jde o klasického účastníka extraligy, tak snad brzy na shledanou,“ říká trenér týmu, který před pár lety neměl extraligu také jistou.

„Spadnout až tak složité není, stačí vám pár faktorů a jste dole. Ale dostat se nahoru, to je dřina a pořádně složitá věc, každopádně přejeme hokejistům Zlína, aby byli co nejdříve tam, kam patří, tedy v elitní společnosti extraligových klubů,“ říkají společně Jirka a Víťa.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->