Jste vášniví fotografové a milovníci Valašska? Pak se zapojte do fotosoutěže

foto: Destinační společnost Valašsko
VALAŠSKO – Pokud jste vášniví fotografové nebo zapálení amatéři a obdivujete krásy Valašska, tak napněte uši. Až do 10. října probíhá fotosoutěž, kterou vyhlásila Destinační společnost Valašsko. Vyhlášeny jsou hned tři kategorie a výherce čeká lákavá odměna.

Od 1. července do 10. října probíhá fotosoutěž, která usiluje o zachycení krás Valaška. Hned ve třech kategoriích se mohou utkat jak profesionální, tak amatérští fotografové. Stačí vyfotit fotografii na téma sportovní vyžití na Valašsku, příroda na Valašsku, nebo tradice na Valašsku. Předepsaným datovým formátem je JPEG, formát A5 a minimální rozlišení 300 dpi. Soutěžící potom své výtvory mohou posílat na email fotosoutezvalassko@seznam.cz.

Aby bylo hodnocení opravdu objektivní, pořadí výtvorů každé kategorie určí pečivě sestavená komise. V ní budou zasedat zástupci jednotlivých regionů Valašska – zástupci Sdružení obcí Mikroregionu Vsetínsko, měst Vsetín, Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm. Dále budou v komisi zasedat vyslanci Dobrovolného svazku obcí Mikroregion Valašskomeziříčsko–Kelečsko, Sdružení Mikroregion Rožnovsko, Sdružení obcí Hornolidečska, Sdružení Valašsko–Horní Vsacko a Sdružení pro rozvoj Mikroregionu Střední Vsetínsko.

Pokud se rozhodnete do soutěže zapojit, je nutné k zaslané fotografii uvést jméno autora a místo nebo lokalitu, kde byl snímek pořízen. Dále nesmíte zapomenout na kategorii, do které svou momentku přihlašujete. A potom už zbývá jen čekat na vyhlášení vítězů. To proběhne 31. října prostřednictvím webových stránek www.visit-valassko.cz v sekci Aktuality.

Důležitou informací také je, že každý soutěžící může poslat pouze jednu fotografii do každé soutěžní kategorie. Ta musí být pořízena v dostatečné kvalitě a na území Valašska. Seznam obcí, které do této oblasti spadají, najdete v podmínkách soutěže: https://www.visit-valassko.cz/fotosoutEZ—podmInky.

No a teď to nejdůležitější. Jaká že na vítěze čeká odměna? Za 1. místo v každé kategorii si fotograf odnese 3 000 korun. Ten, kdo skončí na 2. místě, si vyslouží 2 000 korun. A držitel bronzového 3. postu obdrží finanční odměnu 1 000 korun. Všechny oceněné fotografie potom poslouží jako snímky pro propagaci regionu Valašsko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x