Kalendář Otrokovic na příští rok bude ve znamení sportu

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Otrokovice budou mít na příští rok opět nový kalendář, který bude zasvěcený sportu a sportovním organizacím působících na území města. Slavnostní křest by se měl uskutečnit 30. listopadu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Pastuszková.

Město dělá kalendář stejně jako v předchozích letech. „Letos bude jedinečný. Každý měsíc je totiž zasvěcen sportu nebo významné sportovní události, která se tradičně odehrává na území Otrokovic,“ uvedla Pastuszková.

Lidé v něm naleznou například fotografie veslařského oddílu, atletického klubu TJ Jiskra, florbalistů, ale také snímky z tradičních a oblíbených akcí, jako je například Memoriál MUDr. Podmolíka, Tříkrálový běh či Moraviaman a další. „Obyvatelé našeho města mají ke sportu velice blízko. Věnují se mu všechny věkové kategorie, ať už na profesionální, nebo amatérské úrovni. Sport je prostě součástí života všech obyvatel našeho města, a proto jej město významně podporuje. Nový kalendář je tedy o oslavě sportu, pohybu a energii. Věřím, že se všem bude líbit,“ řekla starostka města Hana Večerková.

Bývá zvykem, že křest nového městského kalendáře se odehrává v rámci zahájení Otrokovického výtvarného salonu. Letošní 14. ročník je zatím plánovaný na 30. listopadu. „Nicméně vše bude podmíněno aktuální epidemiologické situaci a vládním nařízením. Podrobné informace k vernisáži i křtu kalendáře zveřejníme nejpozději 24. listopadu na webových stránkách města i Otrokovické Besedy,“ upřesnil Filip Pastuszek, jednatel Otrokovické BESEDY, která je letos poprvé vydavatelem kalendáře.

Nový kalendář pro rok 2021 si budou moci lidé od prosince zakoupit v Turistickém a informačním centru Otrokovice. „Pokud jej nebude možné do té doby otevřít, zřídíme dočasné detašované pracoviště v budově městského úřadu. Tam bude kalendář k dostání,“ dodal Pastuszek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x