Kanadský forčeking v očkovacím centru. Allany Gross: mám šest minut víc

ZLÍN - Je to přesně půl roku, co se u nás rozeběhl registrační systém pro očkování proti covidu-19. Rodil se nelehce, pamatujete, jak se nejdříve ve velkém registrovali lidé nad 80 let? Po šesti měsících došlo ve velkém očkovacím centru ve Zlíně k jednomu zajímavému setkání. Koordinátorka dění v PSG aréně Hana Malovaná se prakticky nezastaví. Pomůže, kde může, jako třeba trojici Čechokanaďanů Grossových.

Maminka Markéta, která se před časem provdala do Kanady, je momentálně ve svém Zlíně s oběma dětmi, dvojčaty Shaye a Allany. Zatímco ona mluví skvělou češtinou, obě děti už mají trochu jiný přízvuk, což ale setkání dává o to příjemnější punc.

„Pročpak jste zavítali sem do očkovacího centra?“ ptáme se maminky Markéty.

„Jsme už dvakrát naočkováni z Toronta, kde žijeme, ale potřebovali jsme doklad a potvrzení pro cestování tady v Česku. Už dopředu jsem se ptala i na kanadské ambasádě, nebylo to jednoznačné ani jednoduché. Mohu vám ale říct, že jsme absolutně spokojeni, trvalo to pár minut a potřebné doklady si odnášíme, paní Malovaná a kolegové jsou špičkoví,“ praví docela nadšená maminka.

Jsou-li na světě dvě Baťova města, pak Zlín a právě Toronto, kde žil Tomáš Baťa junior s rodinou.

„No jasně, Baťa, boty, znám,“ chlubí se třináctiletý klučina Allany. Donedávna se věnoval hokeji, teď trochu povolil. Ve Zlíně se mu moc líbí. „Máte senzační věci, točenou zmrzlinu, kofolu a aquaparky,“ směje se mládenec s tím, že je o šest minut starší než jeho sestra dvojče. A dokládá to autenticky doslova a kouzelně: „My jsme dvojčata a já mám šest minut víc.“

Jeho sestra se taky raduje z vlasti své maminky. „Těším se na hrady a zámky, ale taky na sestřenice, bratrance, strejdy i dědu,“ vypráví nadšeně.

U nás v Česku zůstanou do 30. července a určitě budou kamarádům vyprávět o zážitcích, které tu za celý první prázdninový měsíc načerpají.

„Já budu stoprocentně povídat i o tom, jak profesionálně se k nám tady v centru zachovali, to potěší,“ loučí se usměvavá a příjemná paní Grossová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x