Kapka naděje pro Uherskohradišťskou nemocnici

foto: nemuh.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Dětské oddělení v nemocnici v Uherském Hradišti přivítalo ve středu zakladatelku a prezidentku Nadačního fondu Kapka naděje, která oficiálně předala přístroje, vybavení a pomůcky za téměř jeden milion korun.

Do Uherskohradišťské nemocnice ve středu 15. září přijela vítaná návštěva. Vendula Pizingerová, zakladatelka a prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje, totiž dětskému oddělení oficiálně předala nové vybavení za skoro jeden milion korun.

„S Uherskohradišťskou nemocnicí spolupracujeme skoro deset let, v minulém roce nebylo vzhledem k situaci možné uskutečnit osobní setkání, o to víc jsme se na malé pacienty těšili,“ říká s úsměvem Pizingerová.

Na dětské a novorozenecké oddělení bylo možno díky štědrým nadačním příspěvkům v loňském a letošním roce pořídit infuzní pumpy, kojenecké váhy, pulsní oxymetry, odsávačky, ale i testy pro psychodiagnostiku, respirační roušky či inovativní resuscitační sadu pro stabilizaci novorozenců ihned po porodu.

„Díky pravidelné pomoci od Nadačního fondu Kapka naděje se nám daří neustále zlepšovat péči a zvyšovat komfort našich nejmenších pacientů. Moc si této spolupráce vážíme a všem lidem v nadaci patří za jejich práci velké poděkování,“ dodal MUDr. Petr Sládek, předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice.

Zástupci Kapky naděje si zároveň prohlédli dětské oddělení a malé pacienty potěšili dárečky v podobě hraček. Nadační fond a nemocnici spojuje dlouholetá úspěšná spolupráce, o jejímž pokračování jsou obě strany přesvědčeny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x