Kapka Naděje věnovala zlínské nemocnici pět resuscitátorů v celkové hodnotě 400 tisíc korun

Zlínská nemocnice má pět nových resuscitátorů. Foto: KNTB
ZLÍN - Nadační fond Kapka Naděje věnoval Novorozeneckému oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB) pět resuscitátorů Lullaby Resus Plus včetně příslušenství. Dar v celkové hodnotě 400 tisíc korun zdravotníkům osobně předala Vendula Pizingerová, zakladatelka a prezidentka tohoto nadačního fondu.

S novorozeneckým, ale také s dětským oddělením zlínské nemocnice spolupracujeme dlouho a snažíme se je pravidelně podporovat. Z naší strany je to vlastně i takové poděkování za to, co zdravotníci z těchto oddělení pro děti a jejich rodiče dělají. Pro mě osobně je tato spolupráce nyní navíc i citlivá a osobní záležitost, protože mám sama malé dítě,“ svěřila se Vendula Pizingerová. „Kapka Naděje a paní Vendula Pizingerová jsou naši stálí podporovatelé. Za jejich mnohaletou přízeň jim jsme opravdu vděční a děkujeme za ni,“ prohlásil Jozef Macko, náměstek pro léčebnou péči KNTB a primář novorozeneckého oddělení.

Resuscitátor Lullaby Resus Plus umožňuje a stabilizuje plynulý dech v prvních vteřinách života novorozenců. Jde o moderní přístroj s integrovanými komponenty, poháněný medicínským plynem, který nepotřebuje žádný zdroj elektrické energie. Jeho předností je i nízká hmotnost, která usnadňuje manipulaci a přemisťování. „Tyto resuscitátory odvádí výbornou práci na porodních sálech a jednotce intenzívní péče pro novorozence. Je optimálním řešením, jak nahradit dosud používané resuscitační vaky, které nemají takovou účinnost,“ upozornil Jozef Macko.

Nadační fond Kapka Naděje spolupracuje s Baťovkou už od roku 2003, za tu dobu ji podpořil dary v hodnotě téměř 5 milionů korun. Například v posledních dvou letech předali její představitelé nemocnici 16 nových polohovacích postýlek pro kojence a batolata, které pomohly nahradit starší postýlky, a fototerapeutickou lampu, jenž se používá k léčbě novorozenecké žloutenky. „Jsme přesvědčeni o tom, že naše spolupráce bude úspěšně pokračovat i nadále,“ sdělil Jan Fischer, ředitel Nadačního fondu Kapka naděje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x