Karolínka a Tomášek. První miminka roku 2022 hlásí také Hradiště a Kroměříž

Prvním miminkem roku 2022 v Uherském Hradišti je Karolínka. Foto: UHN
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, KROMĚŘÍŽ – Na první miminko roku 2022 si v Kroměřížské nemocnici museli tentokrát počkat až do 2. ledna. To v Uherském Hradišti přišel první občánek na svět hned na Nový rok - čtyři hodiny po půlnoci.

První dítě roku 2022 se narodilo v porodnici Uherskohradišťské nemocnice v sobotu 1. ledna ve čtyři hodiny ráno. Zdravá holčička dostala jméno Karolína, váží 2,68 kg a měří 49 cm.

Termín porodu měla maminka Nikola Dokoupilová z Halenkovic stanovený už na 27. prosince. Jak ale říká maminka – malá madam si počkala, až bude slavná. Silvestrovské ohňostroje si tak Karolínka ještě užila v bříšku, čtyři hodiny po půlnoci se pak za přítomnosti tatínka poprvé podívala na svět.

Porod byl doslova luxusní, jsem moc ráda, že jsme si vybrali Uherskohradišťskou nemocnici, vše probíhalo bez komplikací, personál byl skvělý, všem moc děkujeme,“ říká dojatá maminka a dodává, že na Karolínku se doma těší starší bratříček.

První miminko nového roku už přivítali také v Kroměřížské nemocnici. V neděli 2. ledna na svět poprvé vykoukl malý Tomášek, který se mamince Petře Lejsalové narodil přesně v 11:03 hodin. Chlapeček váží 3220 gramů a doma už se ho nemůže dočkat starší sestřička.

Oběma rodičům velmi gratulujeme a přejeme mnoho šťastných, společně prožitých okamžiků,“ pogratulovalo rodičům vedení nemocnice na svých webových stránkách.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x