Kavárna života v krajské nemocnici zpříjemní onkologickým pacientům pobyt v čekárně

foto: KNTB
ZLÍN – V Baťově nemocnici byla slavnostně otevřena Kavárna života. Cílem projektu je zpříjemnit onkologickým pacientům a jejich doprovodu čas, který musí trávit v čekárně.

V nemocnicích je občas káva z automatu lepší než žádná káva. Ale není ještě lepší kvalitní zrnková káva, kterou připraví usměvavý člověk, který si navíc rád popovídá? Přesně toto byly prvotní myšlenky Pavla Novotného, který přišel s nápadem na projekt Kavárna života.

„První kavárnu jsme otevřeli v roce 2018 u hematologické ambulance Kliniky hematoonkologie v ostravské fakultní nemocnici. V současné době provozujeme tři Kavárny života, zlínská je čtvrtá,“ uvedl Novotný.

„Nápad věnovat se tímto způsobem onkologickým pacientům se mi moc líbí. Je jasné, že zdravotníci jsou v jednom kole a neměli by čas uvařit pacientovi kávu nebo si popovídat. Je skvělé, že si Kavárna života a dobrovolníci z týmu Pavla Novotného našli cestu i do naší nemocnice,“ řekl člen představenstva Krajské nemocnice T. Bati Martin Déva.

Kavárna života bude v krajské nemocnici fungovat prozatím dva dny v týdnu – v pondělí a ve středu vždy od 9 do 11 hodin. Kávu budou v čekárně u onkologických ambulancí připravovat dobrovolníci.

„Zatím máme ve Zlíně pouze šest dobrovolníků a velmi stojíme o další dobré duše ze Zlínska, které by si našly jednou nebo dvakrát za měsíc prostor a staly se součástí našeho skvělého dobrovolnického týmu, který v současné době čítá v celé České republice přes 120 lidí,“ dodává Novotný s nadějí přílivu nových tváří do týmu Kavárny života.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x