Kdo plaval, pomohl. Další dobré činy, tentokrát z bazénu

Foto: Marek Šikula
ZLÍN - Kdo plave, ten pomáhá. Tak nazvali osvědčení podporovatelé zlínského Komplexního onkologického centra v čele s Markem Šikulou svoji premiérovou akci ve zlínských Zimních lázních. Konkrétně v tamní kryté padesátce. Za přízně aktivních návštěvníků sportovního areálu a také svých osvědčených sponzorů sklízeli zasloužený úspěch.

„Děda Míra sčítá, uvidíme, jak to dopadne,“ hlásil v neděli navečer Marek Šikula.

Děda Miroslav Knedla coby zdatný ekonom a hrdý praotec našeho plaveckého olympionika Míry Knedly vše spočítal a do ústředí projektu Pomáháme onkologii mohl kamarádovi nahlásit: „Marku, je to těsně kolem pěkně kulatých 100 000 korun.“

Ke zdaru přispěl každý, kdo v neděli dorazil, zaplatil stokorunové vstupné a vyzkoušel si na různých „plavidlech a plavadlech“ svůj um. Mimo jiné mohl neformálně poplavat také s juniorským mistrem světa Mírou Knedlou.

„Jsem nadšený, že se akce vydařila a nastartovala další směr podpory. Jde nám o rozšíření projektu Pomáháme onkologii mezi mladé lidi, sportovce. Chceme také upozornit, jak prospěšný je zdraví správný životní styl, pohyb a pravidelné sportování. Je to vlastně ta nejlepší cesta, jak předcházet onkologickým onemocněním,“ konstatoval Šikula.

Od založení projektu ve společnosti Ofsito s.r.o uběhlo už osm let. Během nich už pro zvýšení komfortu pacientů onkologického centra, mimo jiné na vybavení čekáren, vybudování aplikační místnosti, anebo na nákup lehátek, putovalo z řady akcí úctyhodných pět a půl milionu korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x