Kdo plave, ten pomáhá. Originální akce pomůže onkologickým pacientům

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Každý, třeba šikovní školáci z Bohuslavic u Zlína, kteří si zrovna zašli procvičit svůj plavecký um ve zlínských Zimních lázních, jak se léta říká zdejšímu areálu. Každý může přijít pomáhat, ale taky si zasoutěžit a výborně se pobavit na akci nazvané Kdo plave, ten pomáhá. Ta spojuje dobré lidi k jednomu cíli. Přispět zakoupením lehátka nebo dětského plaveckého kruhu pro zlepšení komfortu lidí léčících se ve zlínském Komplexním onkologickém centru. Tak jako za mnoha nápady podobně šlechetného druhu stojí mezi organizátory hodně vysoko nezdolný Marek Šikula.

Vážený pane, tohle je nová forma pomoci, jak bude vypadat?

Vycházíme s kamarády a spřízněnými firmami z toho, že je třeba naše aktivity inovovat. Tentokrát jdeme takříkajíc k vodě. Jistě i s pomocí Míry Knedly, zlínského velmi úspěšného plavce. Juniorského mistra světa, finalisty seniorského světového šampionátu a účastníka olympiády v Paříži.

V neděli 17. března se tedy bude ve zlínské kryté padesátce dít co?

Připravili jsme velmi originální závody na speciálních lehátkách a v kruzích pro děti. Budeme moc rádi, když nás lidé podpoří právě nákupem zmíněných plaveckých propriet. Připraveny máme báječné ceny, skvělou náladu a adekvátní pocit, jak zní název akce, že kdo plave, pomáhá.

Vstupné?

Na celý den stovka, navíc nás těší i to, že provozovatelé bazénu věnují přesně polovinu ze vstupného také na podporu léčby ve zlínském onkologickém centru.

Vámi vedený projekt Pomáháme onkologii jede svižně už několik let, máte průběžné součty, kolik jste už například na zlepšení komfortu léčby věnovali?

Samozřejmě ano, už jsme překročili částku 5 milionů korun, akcí a počinů je vedle této, která je úplnou novinkou, více. Už teď zase chystáme Bundy zelený, šestý ročník našeho snad už známého hudebního festivalu v Zádveřicích, to je naše vlajková loď. Letos se uskuteční na konci druhé červencové dekády.

Tak teď pracovně třeba Plavky modrý…

To jste řekl vy, ale proč ne. A lehátka a kruhy barevný. Myslím, že se celá akce ponese v duchu dobré nálady, takže to sedí. Rád připomínám i to, že ambasadorem našeho projektu Pomáháme onkologii je herec Oldřich Navrátil. Jinak podrobnosti a formy pomoci najdete na našem webu pomahameonkologii.cz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x