Ke zlínské zoo začnou od víkendu jezdit posilové spoje

Ilustrační foto
ZLÍN – Zlínská zoologická zahrada po dlouhém lockdownu v pondělí znovu otevřela své brány. Na to reaguje Dopravní společnost Zlín – Otrokovice, která počínaje nadcházejícím víkendem vypraví na linkách č. 4 a 5 posilové spoje.

Návštěvníci Zoologické zahrady Zlín-Lešná se po dlouhém lockdownu dočkali jejího opětovného – alespoň částečného – otevření. Největší zájem veřejnosti se očekává o víkendech a rozsah svého provozu tomu přizpůsobuje i Dopravní společnost Zlín – Otrokovice. V sobotu i v neděli, poprvé 17. a 18. dubna, vypraví DSZO mezi centrem Zlína, Kostelcem, Štípou a zoo na trolejbusových linkách č. 4 a 5 devět spojů navíc proti dosavadnímu stavu. Na této trase tak pojede cestujícím v nepracovních dnech spoj zpravidla jednou za dvacet minut.

Lidé směřující ze Zlína do zoologické zahrady a naopak představují během sezony významné procento cestujících na našich trolejbusových linkách č. 4 a 5. Přizpůsobujeme tomu každoročně svou přepravní kapacitu,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň. V jízdních řádech DSZO se původně počítalo se zavedením víkendových posilových spojů již od začátku dubna, ale kvůli uzavření zoo z důvodu proticovidového lockdownu se spuštění posilové dopravy o dva týdny pozdrželo.

Posilové spoje budou uvedeny v jízdních řádech linek 4 a 5 na zastávkách MHD a také ve všech elektronických jízdních řádech.

V pracovních dnech je provoz MHD ve Zlíně a Otrokovicích stále zajišťován v omezeném rozsahu podle tzv. letních jízdních řádů. Tento stav trvá nepřetržitě od začátku letošního roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x