Kindl popravil bývalý klub, zbrojovácké dresy přinesly Vsetínu jasnou výhru

Hokejisté Vsetína nastoupili do zápasu s Porubou v červených retro dresech. Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN, VSETÍN - Čtvrtou výhru za sebou oslavili hokejisté Zlína, kteří porazili poslední Šumperk 6:2 a po trápení po loňském sestupu z extraligy se posunuli už na deváté místo Chance ligy. Úspěch zaznamenal také Vsetín, který porazil Porubu jasně 5:0.

Čtyřmi kanadskými body se na výhře Zlína proti svému bývalému klubu podílel ve skvělé formě hrající útočník Denis Kindl.

Věděli jsme, že soupeř je houževnatý, i když se mu nedaří. Poslední zápas se Vsetínem neodehrál vůbec špatně, proto jsme se na souboj dobře připravili. V první třetině jsme nehráli, co jsme chtěli. Po domluvě v přestávce se naše hra zlepšila především směrem dopředu, zatímco s hrou v defenzivě nejsem spokojen,“ uvedl hlavní trenér Beranů Miloš Říha mladší.

Zlín se ujal vedení v čase 3:32 díky brance Zdeňka Sedláka, za 41 sekund ale odpověděl Jiří Průžek. V 27. minutě v přesilové hře vrátil Beranům vedení Denis Kindl a za 78 sekund zvýšil na 3:1 Bedřich Köhler, který v 31. minutě využil přesilovku a přidal další branku. Za osmnáct vteřin zkorigoval stav Průžek, jenž se prosadil také podruhé v utkání. Ve 32. minutě se zapsal znovu mezi střelce také Kindl, který po 31 sekundách třetí třetiny dovršil hattrick i celkové skóre.

V jasnou záležitost se proměnil středeční duel Vsetína s Porubou. Valaši hýřili produktivitou a do sítě soupeře nastříleli celkem pět gólů. Na vedoucí Třebíč nyní ztrácí tři body. První nulu v novém angažmá si připsal domácí brankář Tomáš Vošvrda, dvěma trefami se blýskl obránce Jiří Říha.

Vsetínští odehráli utkání v červených dresech odkazujících na zbrojováckou minulost klubu v rámci sedmého ročníku akce Hokej na dřeň. Vítězné úbory poputují v nejbližších dnech do internetové aukce.

V první třetině to bylo o tom, že jsme na rozdíl od Poruby dali gól. Stejně jako my měla šance, naštěstí jí to tam nenapadlo, Tomáš to zavřel po celý zápas,“ chválil asistent trenéra Valachů Radim Kucharczyk zkušeného brankáře Vošvrdu.

Jak jsme odskočili na rozdíl tří čtyř branek, tak jsme to pak už dohráli, jak bychom si přáli. Dneska musíme pochválit celý tým za super výkon,“ dodal Kucharczyk.

Chance liga, 41. kolo –

PSG BERANI ZLÍN – DRACI PARS ŠUMPERK 6:2 (1:1, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Z. Sedlák (Suhrada, Kindl), 27. Kindl (Suhrada, Kratochvíl), 28. Köhler (Gago, Kubiš), 31. Kubiš (Köhler, Mrázek), 32. Kindl (Z. Sedlák, Kratochvíl), 41. Kindl (Kratochvíl, Gazda) – 5. Průžek (Bartoš), 31. Průžek (Žálčík, Kunst). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Blažek, Peluha. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 1786. Střely na branku: 37:20.

Zlín: Huf – Gazda, Husa, Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, A. Burian – Z. Sedlák, Kindl, Kratochvíl – Mrázek, Honejsek, Heš – Köhler, Gago, Kubiš – Pospíšil, Hejcman, P. Sedláček.

Šumperk: Vondraš (31. Hamalčík) – Eliáš, Drtil, Dudycha, Kadeřávek, Kunst, Hrachovský – Žálčík, Bartoš, Průžek – Mácha, Šuhaj, Vildumetz – Š. Jelínek, Nedvídek, Matě. Svoboda – Jouza, Dubský, Bernat.

VHK ROBE VSETÍN – HC RT TORAX PORUBA 2011 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Sihvonen (Jenáček, Rob), 16. Říha (Jenyš), 25. Jenyš (Sihvonen, Přikryl), 27. Bērziņš (Klhůfek), 59. Říha (Přikryl, Rob). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Střely na branku: 30:28. Diváci: 2 011.

Vsetín: Vošvrda – Smetana, Němec, Voženílek, Říha, Hryciow, Krajčík – Jenáček, Hořanský, Bērziņš – Rob, Půček, Klhůfek – Jenyš, Přikryl, Sihvonen – Š. Bláha, Lichanec, Berger.

Poruba: O. Bláha (27. Dolejš) – Klimíček, Voráček, Doudera, Lemcke, Urbanec, A. Sedlák, Mlčák – Gřeš, Vachovec, Vehovský – Bernovský, Pšurný, Toman – Christov, Střondala, Hrníčko – Brodek, Karafiát, Häring.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x