Klička, ulička, patička. Fotbalový kemp: kluci a Eliška v akci

Foto: zlin.cz
PROVODOV, ZLÍN - "Ty brďo, to je Poznar," povídá osmiletý klučík s upřímným obdivem, když kousek od něho maká před ligou společně s kolegy z prvoligového týmu kapitán zlínského Fastavu. K vidění jsou samozřejmě i všichni ostatní ligoví plejeři. A ve stejném počtu také malí nadějní fotbalisté z Provodova, Březůvek, Ludkovic i Březnice, pro které provodovský klub uspořádal poprvé tréninkový prázdninový kemp.

„Včera jsme byli u nás na hřišti, na chvíli nás zaskočil déšť, dnes jsme tady, aby si kluci a jediná dívka, Eliška, mimo jiné prohlédli zdejší areál na Vršavě ve Zlíně a mrkli na své vzory,“ přibližuje jeden z hlavních organizátorů kempu Petr Štěpáník.

Další z pořadatelů Milan Vítek společně s kamarády chystá pro malé fotbalisty soutěže v dovednostech, každý se zapotí, ale je znát, že drobotina ze čtyř vesnic je tu moc a moc ráda.

„Tohle je Bertík, tam Pepík, tady je jediná holčička, je moc šikovná, Eliška,“ ukazuje Štěpáník a vysvětluje, proč se vlastně prázdninový kemp koná.

„Je to jednoduché, covid nám vyhnal dlouhodobě ze hřiště i tyhle děti, naštěstí je teď lepší doba, sezónu jsme si tak krásně protáhli, myslím, že nikdo nelituje,“ vypráví ve chvíli pro občerstvení Štěpáník, který má výchovu malých fotbalistů tak trochu v popisu práce.

„Nerad bych se dožil jedné věci, totiž, aby třeba za deset let, až budu chtít jít u nás na vesnici na fotbal, bylo hřiště prázdné a zájem o fotbal úplně vymizel. Zatím to nehrozí, ale musíme se snažit. My dospělí i děti,“ dodává.

„Já bych taky jednou rád hrál první ligu, líbí se mi Holeš a Vaclík, tak ještě nevím, jestli náhodou nebudu chytat,“ směje se jeden z nadšených malých fotbalistů, Pepík z Březnice. „Můj taťka je taky brankář, ale já bych chtěl dávat i góly, asi se naučím pořádně dlouhé výkopy a zvládnu obojí,“ oplývá klučina báječnými nápady.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x