Knihovna Otrokovice zahajuje na Baťově běžný provoz, hlavní pobočka dál požaduje objednání

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
OTROKOVICE – Pobočka Městské knihovny Otrokovice na Baťově obnovuje půjčování knih ve volném výběru, čímž zahajuje běžný režim. Hlavní půjčovna knihovny bude ale až do odvolání nadále pokračovat v objednávkovém systému klientů, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Pastuszková.

Využívání veřejného internetu zatím není možné. Otevření knihoven uvedl přechod do třetího stupně rizika v protiepidemickém systému (PES), díky čemuž mohly otevřít i obchody, restaurace a podobně. „V knihovně musí být jedna osoba na 15 metrů čtverečních, lidé musí dodržovat rozestupy dva metry a musí být režimová a organizační opatření,“ uvedla Pastuszková.

Zatím do běžného režimu přešla pobočka na Baťově. „Rozhodli jsme, že hlavní půjčovna městské knihovny vzhledem k jejímu prostorovému uspořádání není schopna zajistit požadované podmínky, a bude až do odvolání nadále pokračovat v objednávkovém systému klientů. Baťovská knihovna stanovené podmínky splňuje, a proto je návštěvníkům zpřístupněna v plném rozsahu,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, pod který Městská knihovna Otrokovice spadá.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x