Komu se nelení, tomu se bundy zelení

Foto: archiv Bundy zelený
ZÁDVEŘICE - Už se to blíží. V pátek 19. července vypukne a v sobotu 20. vyvrcholí v pořadí už šestý ročník country festivalu Bundy zelený. Dva otcové zvaní duchovní jsou Miroslav Duroň a Marek Šikula. Síly tak spojuje společnost Vakuovačky Zlín a projekt Pomáháme onkologii. Výsledkem bývají dva dny skvělých zážitků milovníků country, folku a trampské hudby i tance a pak taky nezanedbatelný výtěžek určený na účely více než bohulibé. Jak to vidí pár dní před startem Marek Šikula?

Marku, chtělo by se říci: komu se nelení, tomu se zelení. Aneb, připravit festival musí být pěkně náročné…

To si pište. My ale máme spolu s Mirkem Duroněm báječnou partu spolupracovníků a za ty roky už víme, jak na to. Samozřejmě, že se začíná vždy hned po skončení daného ročníku. Shánějí se kapely, je třeba je bookovat klidně rok dopředu. Samozřejmě pak vždy přijde finální fáze přípravy, jde o podium, zázemí pro kapely i hosty, je třeba zajistit místa pro nocování, komfort přes den, občerstvení a mnoho dalšího.

To nemůžete ve dvou stíhat…

To taky netvrdíme. Máme celou řadu vstřícných a nezištných spolupracovníků, je radost s nimi dělat. Máme početné sponzory, bez nich by to nešlo, máme skvělé a štědré diváky. Našim cílem je nejen bavit, ale také pomoci lidem s onkologickým onemocněním…

… a zlepšit komfort jejich léčby, jak je vaším chvalným zvykem, jak to bude letos?

My letos chceme sehnat peníze například na nákup speciálního chladicího přístroje, který se užívá při chemoterapii a slouží prevenci před úplnou ztrátou vlasů. Z velké míry by nákup za 800 000 měl pokrýt výtěžek z festivalu Bundy zelený.

Na koho se mohou letos těšit vaši návštěvníci?

Zahajujeme v pátek v 18:00. Mimo jiné Nezmaři, Hazard, Lenka Slabá či Monogram. v sobotu po zahájení hejtmanem kraje Radimem Holišem vystoupí třeba Jirka Veisser z Plavců a New Rangers, Vojta Kiďák, Bokomara a další a další. Všechno to večer uzavře skupina Kamelot, její frontman Roman Horký letos slaví krásných 60 let života.

Tak se těšme, máte ve své režii i počasí, to je velmi důležité…?

Je to jeden z nejdůležitějších faktorů. Mělo by být červencově horko, možná nějaká ta chladicí kapka. My máme ale tak skvělé a odolné publikum, že až do chvíle, kdy by chtěly začít padat trakaře, tak zůstanou. Ale ony padat nebudou, jsem si jist.

Pak tedy hodně zdaru Bundám zeleným a lidem dobrých, ušlechtilých úmyslů.

Moc díky, přijďte určitě.

--> --> --> --> -->