Kontaktní místo zlínského živnostenského úřadu patří k nejvytíženějším v republice

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Jednotné kontaktní místo provozované Odborem živnostenským Magistrátu města Zlína nabízí služby podnikatelům již deset let. Z 15 jednotných kontaktních míst v rámci celé České republiky se v roce 2020 zařadilo mezi nejvytíženější, a to jak z hlediska výkonnosti, tak zaevidovaných dotazů, serveru Zlin.cz to uvedla za zlínskou radnici Irena Orságová.

„Jsme rádi, že se na nás obracejí podnikatelé s velkou důvěrou. Výkon každoročně vyhodnocuje Ministerstvo průmyslu a obchodu. Na základě zaevidovaných a následně řešených dotazů vedených v systému SINPRO tak dochází k přerozdělování finančních prostředků na výkon státní správy. V loňském roce registrovaly větší nápor pouze kontaktní místa v Brně a Ostravě, tedy ve městech větších, než je Zlín,“ uvedla vedoucí Odboru živnostenského Magistrátu města Zlína Naděžda Hasíková.

Prostřednictvím Jednotného kontaktního místa živnostenského úřadu mohou podnikatelé získat cenné informace. Ať už využijí služeb tuzemští podnikatelé, kteří chtějí rozšířit své podnikatelské aktivity do jiných členských zemí Evropské unie nebo se o radu přihlásí zahraniční podnikatelé, kteří se snaží zahájit své působení v České republice.

„Na základě konkrétních dotazů poskytujeme podnikatelům požadované údaje o možnostech získání příslušných oprávnění pro výkon zamýšlené podnikatelské činnosti a zároveň je směřujeme na příslušné instituce. Komunikace probíhá jak v češtině, tak samozřejmě i v anglickém jazyce, a to vždy na profesionální úrovni,“ popsala Naděžda Hasíková.

Jednotné kontaktní místo zprostředkovává také oznámení vůči jiným správním úřadům v České republice, poskytuje informace o regulaci povolání či přijímá podání spojená s uznáváním profesních kvalifikací. V době koronavirové pandemie a uzavření škol například pracovníci pomáhají osobám samostatně výdělečně činným s vyplněním a odesláním žádostí o „ošetřovné“.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x