Krajská galerie výtvarného umění na červenec chystá hned tři výstavy

foto: www.galeriezlin.cz
ZLÍN - Krajská galerie výtvarného umění na červenec připravuje hned tři nové výstavy. Přístupné budou přes celé letní prázdniny v budově 14|15 Baťova institutu.

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně v červenci přichází hned se třemi novými výstavami. První s názvem „Uvnitř černobílé“, kterou mohou zájemci navštívit od 6. července, se věnuje tvorbě malíře Břetislava Malého. Ve své konceptuální malířské poloze, oscilující mezi abstrakcí a strukturalismem, se soustředí na barvy a jejich vztah k prostoru. Autor se zaměřuje na hru barev navrstvených na plátna do jednoduchých geometrických tvarů – trojúhelník, čtverec a ovál. Výstava trvá do 29. srpna a zájemci ji najdou v 1. podlaží budovy 14.

14. července bude otevřena výstava „Irena a Nikos Armutidisovi“. Návštěvníci se seznámí s tvorbou manželů, kteří přistupují k výtvarné tvorbě prostřednictvím odlišných výtvarných médií. Nikos je především sochařem, věnuje se ale i malbě. Irena působí jako výtvarná fotografka a je také činná v oblasti pedagogiky a kurátorství. Struktura jejich společné prezentace spočívá v konfrontaci vlastních sochařských, malířských a fotografických děl. Výstava se nachází v 1. podlaží budovy 14, kde je k vidění do 22. srpna.

Ani příznivci architektury nebudou ochuzeni. Od 21. července mohou navštívit výstavu „Architekt Pavel Šimeček“Ta prezentuje prostřednictvím plánů, fotografií, výtvarné tvorby, publikací a osobních dokumentů osobnost architekta a urbanisty Pavla Šimečka (1944), který pracoval například ve zlínském Stavoprojektu na návrzích sídlišť a dopravních řešení center měst. Účastnil se také mnoha mezinárodních a celorepublikových architektonických a urbanistických soutěží, získal zakázky z celé republiky. Od roku 2003 působí v Brně. Věnuje se mimo jiné výtvarné tvorbě a je autorem odborných i populárních statí o architektuře a stavebnictví. Výstava je k vidění v grafickém kabinetu ve 2. podlaží budovy 14 do 26. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x